Sport

Brons voor ’t Oelebröd op Drents Scholenkampioenschap

Hoogeveen – ’t Oelebröd uit Ruinen is derde geworden op het Drents kampioenschap schaken voor basisscholen. De basisschool heeft zich daarmee geplaatst voor de Noordelijke finale die volgende week wordt gespeeld. Het team van 10-14 uit Hoogeveen deed het ook goed, maar plaatste zich niet.

De jongens van ’t Oelebröd lieten zien erg goed te kunnen schaken. Het toernooi werd gedomineerd door twee scholen uit Assen, waar schoolschaken vast op het programma staat. Het viertal uit Ruinen werd vlak achter deze twee scholen derde en maakte het deze teams nog knap lastig. Eén van de wedstrijden tegen de top scholen werd met 2-2 gelijkgespeeld, maar ’t Oelebröd had net zo goed kunnen winnen.

Buiten de top 3 waren de krachtsverhoudingen erg klein. Veel wedstrijden werden dan ook 2-2 gelijkgespeeld. Het viertal van 10-14 speelde ook vaak gelijk. Met een beetje geluk hadden ze enkele wedstrijden gewonnen. Dan hadden ze ook kunnen meedoen in de strijd om een plaatst in de Noordelijke finale van volgende week in Hoogkerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen