Hv Kwiek legt het af tegen Vivendi

Zaterdag 6 april moest H.V. Kwiek aantreden in Oosterhesselen tegen de mogelijke kampioen Vivendi. Met nog twee wedstrijden te gaan stond er voor Kwiek niets meer op het spel. Vivendi daarentegen speelde nog voor het kampioenschap en had wat recht te zetten. In Hoogeveen wist Kwiek namelijk de punten binnen te slepen.

De wedstrijd werd geopend door Hoogeveeners met een verrassend schot van Esmee Kolk. Hier werd snel op geantwoord en stond de stand met 10 minuten te spelen op 7 – 4 in het nadeel van Kwiek. In de eerste fase van de wedstrijd kon Kwiek nog bijblijven maar door de snelle aanvallen van Vivendi namen ze al snel de leiding.

Met een ruststand van 22-13 was het duidelijk dat Vivendi niets kado ging geven.

Coach Bert Popping gaf aan dat de verdediging actiever moest gaan staan tegen de snel startende opbouwers. Aanvallend werden er leuke dingen laten zien maar de schoten werden hoog allemaal uit de goal gehaald door een goed staande keeper van Vivendi. Hier moesten de Hoogeveners beter op anticiperen.

In het begin van de tweede helft kon Kwiek moeilijk tot scoren komen. Ongeveer 15 minuten voor het einde had Kwiek nog een goede fase van de wedstrijd en werden er mooie goals gescoord door onder andere Sascha Steen en Daniek Broens.

Met een einduitslag van 35-21 was het duidelijk dat Vivendi

behoort tot de bovenkant van het rijtje in deze competitie.

Volgende week spelen ze dan ook de laatste wedstrijd tegen Hurry-up voor het kampioenschap.

Kwiek speelt op 14 april hun laatste thuiswedstrijd in eigen haven tegen een sterk wisselend spelend Aeolus.