Sport

Sidokwan beste team op internationale Eschweiler toernooi.

 Eschweiler, Duitsland. Met zeven goud, drie zilver en viermaal brons leverde Sidokwan zaterdag de beste clubprestatie op het internationale Eschweiler toernooi. Vorig jaar behaalde de Hoogeveensche taekwondovereniging de tweede plaats.

Team Sidokwan kiest bewust om veel in Duitsland te vechten. Larry Meyer: ’In Duitsland  is hoofdcontact toegestaan. In Nederland zijn de regels anders. De kinderen zijn goed beschermd met een gezichtsvizier, waardoor er geen letsel in het gezicht komt. Over het gehele toernooi zijn er geen ernstige blessures gevallen. Ik vind het jammer dat in Nederland niet dezelfde regels gelden.’

In de cadettenklasse was er goud voor Lenn Mars, Joucke Pricker, Sienna Siahaija en Charissa Krikken. Alle vier spelers zorgden voor een spectaculaire en spannende finale omdat er veel scores naar het hoofd gemaakt werden en alle partijen gelijk opliepen. Voor Lenn Mars is het zijn derde toernooi op rij dat hij goud wint. Mars trapt makkelijk naar het hoofd en zijn deze regels voor hem op zijn lijf geschreven. Isamel Delima en Miguel Molenaar waren de beste junioren in hun Klasse. Waarvan Miguel twee rondes won met point gap, twaalf punten verschil reglement en Delima drie rondes nodig had om van de Duitse  Ekrim te winnen. Het werden twee spectaculaire finales waar het publiek van smulde. Senior Brian Prent was ook goed voor goud en kwam in zijn finale eindelijk los van niet alleen aan fysieke blessure maar ook een mentale. Brian is hersteld van een vervelende dijbeen blessure maar miste het vertrouwen om op volle snelheid te trappen. Zaterdag stapte hij daar eindelijk overheen en maakte hij harde en snelle trapcombinaties waar zijn tegenstander niet tegenop kon.

Lieke Heling, Isa Coenen en Vayenne Krikken vochten sterke halve finales. Maar om het goud kwamen moesten de dames toch hun meerdere erkennen. Zilver was dan voor zaterdag het hoogst haalbare en een goed resultaat. Brons was er voor Robbin , Faya Gerding, Dex Methorst en Djyvano Zuidema.

 

Coaches Kevin Prent en Jari Dekker namen vol trots de trofeeën in ontvangst en benadrukten dat dit een mooie waardering is voor team Sidokwan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen