Algemeen

Bijeenkomst voor vrijwilligers over omgaan met rouw en verlies

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met rouw en verlies. In ons vrijwilligerswerk we vaak in aanraking met mensen die te maken hebben met diverse vormen van verlies, zoals overlijden, ziekte, veranderingen in hun leven, en meer. Het is belangrijk om hier op een respectvolle en ondersteunende manier mee om te gaan. Tijdens de bijeenkomst op 27 maart a.s. krijgen deelnemers hiervoor handvaten en kennis aangereikt.

Greet in ’t Veld, een ervaren rouwbegeleidster, zal ons tijdens deze avond inzicht geven in het rouwproces. We zullen de verschillende fasen van rouw verkennen en begrijpen hoe mensen omgaan met verlies. Ook besteden we aandacht aan hoe we op een empathische manier steun en troost kunnen bieden aan anderen die rouwen. Tenslotte krijgen deelnemers concrete tips en tools om effectief om te gaan met diverse vormen van verlies.

Deze bijeenkomst staat open voor iedereen die zich voor een ander inzet: vrijwilligers, mantelzorgers, en actieve bewoners die zich op eigen initiatief inzetten voor anderen.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 maart a.s. tussen 19.30-21.00 uur in Buurtgebouw Het Oor, Van Goghlaan 7 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname graag voor 25 maart a.s. via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen