Fit Boys beëindigt zegereeks van mak SCN

SCN is er zaterdag niet in geslaagd om de sterke reeks van de afgelopen weken voort te zetten. Op bezoek bij Fit Boys werd de ploeg uit Nieuwlande afgetroefd in de duels en ging het met 2-0 onderuit.

Waar SCN vorige week met veel strijd en beleving koploper Borger aftroefde, was er een week later in het duel met Fit Boys weinig van die passie terug te zien. Fit Boys was scherper in de duels en kreeg ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Nadat Lars Guichelaar namens SCN een doelpoging van de lijn had gehaald, kreeg Giel Stahlmecke de kans om voor vrijwel open doel de score te openen, maar zijn inzet ging tot ongeloof van iedereen naast. Ondanks dat het veldspel moeizaam verliep bij SCN, dacht de ploeg na een kwartier spelen wel op voorsprong te komen. Nadat Niels van der West een kopbal van SCN keerde, schoot Marco Bruinsma de rebound tegen de touwen. De treffer ging echter niet door wegens vermeend buitenspel. Even later kreeg SCN via Robin Veldhuis opnieuw de mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Van der West.

Fit Boys neemt de leiding

Waar SCN niet tot scoren kwam, lukte Fit Boys dit na een half uur spelen wel. Een lange vrije trap van achteruit werd door spits Daniël van der West met het hoofd verlengd waarna Giel Stahlmecke vrij kon doorlopen en de 1-0 achter doelman Leon Reitsema schoot. In deze fase had de thuisploeg duidelijk de overhand en nog geen vijf minuten na de openingstreffer lag ook de tweede al in het net. Een vlotte aanval over de rechterflank werd voorgegeven op Giel Stahlmecke die de paal vond, maar in de rebound stond Daniël van der West op de goede plek om de score te verdubbelen.

SCN komt tekort

Aan het begin van de tweede helft leek SCN iets scherper uit de kleedkamer te zijn gekomen en kreeg het al vroeg de kans op de aansluitingstreffer. Opnieuw was het Robin Veldhuis die doorbrak over de rechterflank, maar ook ditmaal bleek Niels van der West een sta-in-de-weg. In het restant van de tweede helft ging SCN opportunistischer spelen, maar tot grote kansen kwamen de bezoekers eigenlijk niet. Aan de andere kant kreeg Fit Boys meer ruimte om het duel definitief in het slot te gooien, maar hier slaagde de ploeg uit Beilen niet in. Dit bleek ook niet nodig te zijn, want SCN was niet bij machte om het tij te keren. De bezoekers hadden lang niet de vorm en gedrevenheid van een week geleden waardoor de 2-0 zege van Fit Boys niet meer dan terecht was.

SCN – LEO

Na de nederlaag tegen Fit Boys moet SCN zich voor aankomende zaterdag weer oprichten, want dan staat het thuisduel met LEO (Loon) op het programma. Eerder dit seizoen boekte SCN een nipte maar verdiende 1-2 zege op LEO door doelpunten van Danny Kuiper en Bryan Marissen.

Verslag: Marco Bruinsma