Besher en Hasan Mousa. Foto Schaakclub Hoogeveen
Sport

Mousa ‘magic’ op Paardensprong-toernooi

Hoogeveen – Tijdens het grote Paardensprong jeugdschaak-toernooi waren het vader en zoon Hasan en Besher Mousa die met de prijzen aan de haal gingen. Hasan won het schaak(groot)ouder toernooi. Besher werd gedeeld derde in zijn leeftijdscategorie.

 

Het Paardensprongtoernooi is het grootste jeugdschaaktoernooi in Noord-Nederland. Als nevenevenement is er een schaakoudertoernooi. Vorig jaar won Hasan dit toernooi al. Deze keer was het hij oppermachtig. Hasan moest slechts een keer een remise toestaand. Dit was tegen Dirk Hoogerwerf. Hoogewerf is de opa van Tieme van Schaakclub Hoogeveen, die ook meedeed. Dirk werd uiteindelijk derde.

Voor de jeugdspelers behaalde alleen Besher een beker in zijn leeftijdscategorie, maar de rest van de club deed het ook erg goed. Kourosh Dadgar liep op een paar weerstandspunten een beker mis.

De broer Thomas en Hugo Roeten presteerden uitstekend. Beide scoorden twee punten meer dan waarop ze vooraf hadden kunnen rekenen. Tieme Hoogewerf en Jack Kappers scoorden drie punten. Dat is knap voor spelers die net met schaken zijn begonnen. Voor Jack was het zelfs zijn eerste toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen