Foto: Niels Gritter
Sport

Noordscheschut morst dure punten

De tweede klasse J blijft een knotsgekke competitie, de teams blijven elkaar punten afsnoepen. Halverwege de wedstrijd tegen FC Surhústerfean stond Noordscheschut er comfortabel voor. Maar een 0 – 2 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. De, na de rode kaart van invaller Danny Kiekebelt, met tien man spelende equipe van oefenmeester Berry Zandink mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het uiteindelijk met 3 – 3 van het veld afstapte tegen de met het mes tussen de tanden spelende gastheren.

 

Onder een heerlijke lentezon, vergezeld door een frisse bries en op een belabberd speelveld ging de wedstrijd ín Surhuisterveen van start. De thuisclub schoot uit de startblokken. Gesteund door de wind in de rug trok men ten aanval. Meer dan enkele, ongevaarlijke hoekschoppen leverde dit niet op. Bij de eerste de best kans voor Noordscheschut was het wel meteen raak. Waar men de vorige speelronde nog grossierde in het om zeep helpen van kansen, was het ditmaal een zuiver afgemeten vrije bal van Melvin Mol die het hoofd van Kevin van Dalen bereikte, die op zijn beurt het speeltuig snoeihard tegen de touwen knikte.

 

Noordscheschut op rozen, voor de thuisclub een reden om nog een tandje bij de schakelen. De Schutters werden bij vlagen bestreden met eigen middelen, met name rechtsback Jesse Steenbergen fungeerde veelvuldig als lijdend voorwerp na enkele grove charges. De pedant leidende scheidsrechter Blom, de beste man zou zichzelf deze voetbalmiddag flink in de picture fluiten, vond dat het allemaal nog wel meeviel en zou een wisselvallige factor blijken voor beide teams.

 

Nadat een vrije bal van de thuisclub tot tweemaal toe werd geblokt, kreeg Noordscheschut aan de andere kant de tweede goede mogelijkheid. Enrico Schonewille snelde behendig langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet kon worden weggewerkt, maar belandde voor de voeten van de geheel vrijstaande Jos Kroezen. De inzet van Kroezen ging jammerlijk over. Hierna bleven de kansen schaars, mede door de moeilijk bespeelbare grasmat ging er aan beide zijden veel mis.

 

In de 39e minuut verdubbelde Noordscheschut dan toch zijn voorsprong. Ditmaal mocht Mol aanleggen voor een vrije trap aan de andere zijde van het speelveld. Wederom torende Van Dalen boven alles en iedereen uit en knikte kiezel hard de 0 – 2 binnen. Noordscheschut op rozen na het eerste bedrijf.

 

Bij aanvang van de tweede helft paste Zandink noodgedwongen enkele wisselingen toe. Kevin Koster en Aron Drent kwamen binnen de lijnen voor de aangeslagen Steenbergen en Ramon Brakel. Nadat beide teams met een voorzichtige doelpoging het vijandige doel onder vuur hadden genomen, tekende in de 51e minuut de thuisclub voor de aansluitingstreffer. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgebracht en van dichtbij was het spits Michel Weisser die doeltreffend afrondde. Een treffer met een overduidelijke buitenspellucht, maar de op flinke afstand bivakkerende leidsman wuifde het vlagsignaal gedecideerd weg.

 

Na een uur spelen leek Mol de marge weer op twee te brengen. Zijn snoeiharde vrije bal kon met een uiterste krachtsinspanning worden gekeerd. En een instormende Van Dalen zag de rebound, en zodoende een hattrick, enkele centimeters aan zijn neus voorbij gaan. Vanuit de tegenaanval was het aan de andere zijde wel weer meteen raak. Ook Weisser vond voor de tweede maal deze middag het net, na lankmoedig ingrijpen in de Schut-defensie. De wedstrijd weer in evenwicht, beide teams vastberaden om met een overwinning van het veld te stappen.

 

In de 68e minuut kwam Noordscheschut andermaal op voorsprong. Een tegendraads afstandsschot van Drent in de verre hoek bracht de Schutters weer aan de goede kant van de score. In deze fase waren de gastheren rijp voor de slacht. Maar men deed te weinig met de geboden ruimte. Verder dan een doelpoging van Bjorn Schonewille, over de deklat, kwam men niet. Sterker nog aan de andere kant werd de score weer in evenwicht gebracht. Jorrick Bosklopper werd vanaf de rechterkant in stelling gebracht en liet doelman Wiebe Zinger kansloos.

 

Zandink trachtte het tij nogmaals te keren en bracht Kiekebelt en Damian Smand binnen de lijnen. Dit resulteerde niet in het gewenste resultaat. Men gaf elkaar geen duimbreed toe. Grote kansen werden niet meer gecreëerd. Domper was   nog wel de rode prent voor invaller Kiekebelt, die in kort tijdsbestek twee keer geel voorgeschoteld kreeg van de verbaal zeer aanwezige, maar soms onnavolgbare leidsman.

 

Volgende week zaterdag speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen LTC uit Assen. De uitwedstrijd werd geflatteerd met 3 – 0 verloren, hoogste tijd voor eerherstel. Verslag Ryan Prins

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen