Sport

Veel medailles voor team Sidokwan in België

Tongeren, België. Team Sidokwan begon met de aspiranten Faya Gerding en Vayenne Krikken erg sterk op het Internationale taekwondo Open Challenge Cup. Faya en Vayenne waren ingedeeld in  sterk bezette poules.

De poule van Faya, -33 kilogram en Vayenne ,-30 kilogram waren zo groot dat ze vier partijen moesten vechten. Faya Gerding won goud en Vayenne Krikken zilver. Met dit resultaat werd voor Sidokwan de toon gezet. Te meer omdat Jouke Pricker daarna ook na twee goede partijen goud won.

Open Challenge Cup werd dit jaar voor de negen dertigste keer georganiseerd door Bruno Garziano. In totaal ruim zeshonderd deelnemers uit veertien verschillende landen. Team Sidokwan bestond uit twintig spelers in verschillende categorieën. In totaal scoorde het Hoogeveense team vier gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles.

Larry Meyer een tevreden coach: ‘Onze spelers hebben het goed gedaan. De poules waren groot en het niveau was goed. Ik weet dat niet iedereen gaat scoren maar onze spelers doen ontzettend belangrijke ervaring op.’ Lieke Heling en Robin van de Berg draaien dit jaar voor het eerst in de senioren klasse en vochten zondag een sterk toernooi. Heling was in vorm en veraste haar tegenstanders met onverwachte hoofdtreffers. In de finale moest zij tot het uiterste gaan en werd op scheidsrechterlijke beslissing de gouden medaille om haar nek gehangen. Robin van de Berg was in de finale te sterk voor  zijn Belgische opponent en won ook goud. Zilver was er voor de spelers Isa Coenen, Lenn Mars en Brian Prent. Hun finale partijen waren stuk voor stuk erg spannend met vele treffers naar het hoofd. Miguel Molenaar vocht de allerlaatste partij van het toernooi. Deze finale partij tegen Luxemburg werd een waar spektakel van wegen de dynamische taekwondoka’s. Molenaar won de eerste ronde, de tweede ronde was voor Luxemburg. In de beslissende ronde werd de druk voor Molenaar te veel en was de concentratie niet goed genoegen verloor ind e laatse secondes het gevecht. Zilver voor Miguel Molenaar. Bronzen medailles waren er voor Sienna Siahaija, Jens Pouwer en Charisa krikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen