Complete off day leidt nederlaag dames Hollandscheveld in

Hollandscheveld – afgelopen weekend gingen de dames van Hollandscheveld met 2-4 onderuit tegen Drenthina. Op basis van de uitslag zou je verwachten dat het een leuke en spannende wedstrijd was, maar niets is minder waar. Van beide kanten was het spel slordig en daardoor oogde het oog passief. Voor Hollandscheveld komt dit verlies ook redelijk onverwacht na de goede wedstrijd tegen HZVV dat met 3-8 gewonnen werd.

Nog binnen het kwartier keken de Oranje-Zwarte dames tegen een 0-2 achterstand aan en deze slechte start kwamen ze maar moeilijk te boven. De aansluitingstreffer van Mylenka Mol viel dan wel in de 16e minuut, maar het spel kwam niet echt op gang. Vooral op het middenveld was er veel balverlies en achterin waren ook niet alle acties even succesvol. Dit zorgde ervoor dat de ruimtes tussen de aanvallers en de rest van het team behoorlijk groot waren. Maar het was niet zo dat Drenthina dankbaar gebruik maakte van de situatie, ook bij hen was er veel balverlies. Hollandscheveld was wel een paar keer dichtbij de 2-2, maar mistte dan net een beetje scherpte in de afronding.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. En was het wederom Drenthina dat de score wist te openen. Tweemaal wisten zij toe te slaan uit een corner en daarmee een riante voorsprong te pakken. Tegen het einde van de wedstrijd wist Hollandscheveld nog wel de 2-4 op het scoreformulier te zetten door een goal van Iris Bekelaar. Maar dit doelpunt viel te laat om nog wat aan de uitslag te kunnen doen.