HODO laat in slotfase punten liggen

In het eerste voetbalweekend van het nieuwe jaar neemt HODO het op tegen oranje zwart uit Wanneperveen. Om 2 uur op een koude zondagmiddag fluit scheidsrechter Langenberg af op sportpark de Bovenboer.

In de beginfase is het vooral HODO die het initiatief neemt en krijgt daardoor ook de eerste kansen.

Een goeie steekbal van Bram Folkers zorgt er namelijk voor dat Sander Danes in positie word gebracht maar deze weet helaas niet te scoren.

Tot de 20ste minuut is het vooral HODO die het spel maakt en kan oranje zwart niks anders als verdedigen. Maar aan het einde van de eerste helft is het dan Oranje zwart die wat kansen weet te creëren maar profiteert hier niet van. In de 42ste minuut is het dan Lars Profijt die is ingevallen voor de geblesseerde uitgevallen Patrick Metselaar die een grote kans over het doel ziet gaan.

2de Helft

In de tweede helft veranderd er weinig en is het wederom HODO die het spel maakt.

HODO weet ook weer kansen te creëren door een aantal goeie lange ballen over de flanken waar een goeie voorzet uit kwam die net naast word gekopt door Chris Uiterwijk.

Hierna krijgt ook Sander Danes weer een grote kans die helaas ook deze keer niet word benut.

In de 68ste minuut is het dan eindelijk Oranje zwart die weer wat terug weet te doen met een goeie actie maar dit schot raakt het zijnet. Hierna gaat het spel weer wat op en neer en weten beide ploegen eigenlijk weinig kansen te creëren tot dat Patrick Timmerman met een goeie loop actie achter de verdediging weet te komen waarna hij vervolgens word aan geraakt door de keeper van Oranje zwart waardoor de goed fluitende scheidsrechter niks anders kan doen als naar de stip wijzen.

Het is Sander Danes die de penalty opeist en deze snoeihard in het dak van het doel weet te schieten. Na de 0-1 weten beide ploegen weinig kansen meer krijgen tot dat Bram Folkers in de 90ste minuut de bal wat te gehaast de lucht inschiet richting het doel van de goed keepende Jari Hooijer die de bal helaas niet weg weet te werken waardoor de rechtsbuiten de 1-1 binnen kan lopen.

Hierna vind scheidsrechter langenberg het welletjes en laat HODO de 3 punten in de slotfase liggen.

Man van de Wedstrijd: Ricardo Benjamins