Elko verliest derby tegen Thrianta

Afgelopen zaterdag stond de derby tussen Elko en Thrianta op het programma. In een druk bezochte sporthal de Brug in Elim wist Thrianta de favorietenrol waar te maken en met duidelijke cijfers te winnen van Elko. Er werd na een uur spelen afgefloten bij een eindstand van 13-25.

Geschreven door: Peter Kroezen

Nadat beide ploegen de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie niet wisten te winnen stond er vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma. Winst voor Elko zou betekenen dat er langzaamaan afstand genomen kon worden van de degradatiezone, terwijl Thrianta bij winst aansluiting bij de top 3 kon houden. Gezien het verloop van de zaalcompetitie en de stand in de poule was Thrianta deze dag favoriet voor de winst, maar in de laatste ontmoeting in een oefenwedstrijd tussen beide ploegen ging Elko met de winst aan de haal. Op papier dus mooie gegevens voor een spannende wedstrijd.

Elko startte deze zaterdag met in de basis Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Linda Santing, Romy Pieters, Nicole Smit en Papien Schonewille. De basisopstelling van Thrianta bestond uit Wouter Neutel, Nick Winkel, Jonathan Verstegen, Maarten Stam, Kimberley van der Hoop, Desiree van der Hoop, Amber Leffers en Merel Bruinsma.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Thrianta beter in de wedstrijd zat dan Elko. Thrianta zette goede aanvallen op en kon met een sterke rebound ook veel herhalen. Elko startte stroef en maakte meer overtredingen die in de beginfase meteen al resulteerden in twee strafworpen. Dankzij deze twee strafworpen en enkele zuivere afstandsschoten stond Elko na een minuut of 10 al tegen een 0-5 achterstand aan te kijken. Ook na de eerste score aan Elko’s zijde wist Elko niet de scherpte in de afronding te pakken, waar Thrianta wel een stuk makkelijker de korf wist te vinden. Dit zorgde voor een ruime voorsprong voor Thrianta van 5-13 bij rust.

Na rust bleef Thrianta vol vertrouwen korfballen en wist maar liefst viermaal op rij te scoren, voordat Elko weer wist te scoren. Thrianta speelde gecontroleerd de wedstrijd uit, waar de hoop op een goed verloop bij de Elkoërs langzaamaan wegzakte. Ondanks dat Elko voor zichzelf een betere tweede helft wist neer te zetten, was Thrianta deze dag de betere ploeg. Thrianta ging dan ook terecht met de winst naar huis. Volgende week starten de returns in de zaalcompetie en dan zal blijken of Thrianta kan klimmen naar de top 3 en of Elko zich uit de degradatiezone weet te knokken.