Voorwaardelijke boete voor smaad

Assen/Hoogeveen: Een 53-jarige inwoner van Hoogeveen is wegens smaad veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van € 500,-. De man had op Facebook smadelijke teksten geplaatst over het voormalige hoofd jeugdzorg van de gemeente Hoogeveen. Al eerder werd de man veroordeeld wegens belediging en bedreiging van dezelfde persoon.

De Hoogevener plaatste de beledigingen op Facebook als commentaar op het proces waar de moeder van Sharleyne, het meisje dat onderaan het flatgebouw De Arend om het leven kwam en waarbij jeugdzorg Hoogeveen in het voortraject niet goed zou hebben gehandeld, naar zijn mening. De moeder van het meisje werd vrijgesproken van betrokkenheid maar het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Het voormalige hoofd jeugdzorg had 3 jaar geleden (toen als thuiscoach) te maken met zijn gezin. Toen zij hoofd jeugdzorg werd bij de gemeente plaatste hij commentaren dat haar carrière via het bed was verlopen. Hij werd veroordeeld maar hield zich niet aan de voorwaarden die door de rechtbank waren opgelegd. Het leidde tot een maand gevangenisstraf die door de man als een vakantie werd ervaren, zo liet hij weten.

De man betuigde spijt en beloofde beterschap waarop de rechtbank de boete geheel voorwaardelijk oplegde.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord