Foto: Martin Schonewille
Algemeen

Hoe een Hoogeveens negatief ‘kerstverhaal’ waar niemand tijd had om iemand te helpen, een mooi en positief vervolg kreeg

Hoogeveen-Een negatieve gebeurtenis kan soms onverwacht een zeer positieve wending krijgen. Weet u nog dat ”kerstverhaal” waarbij iedereen het te druk had met de kerstboodschapjes en hierdoor geen tijd hadden om een invalide vrouw te helpen? Gelukkig kreeg dit verhaal vandaag een mooi positief vervolg.

Eerder heeft Hoogeveen Regio een artikel geplaatst over de hufterigheid van de samenleving, dit ging over een dame waar haar scootmobiel op hol sloeg, rakelings langs een auto scheerde en met een klap over de stoep heen vloog en vervolgens aan de andere kant van de stoep belande.
Opmerkelijk was dat niemand, maar ook niemand kwam haar ter hulp schoot en mevrouw liet staan, voorbijgangers reden over haar boodschappen heen en niemand die ook maar een vinger uitstak om haar te helpen om haar boodschappen op te ruimen.
Het ultieme kerstverhaal, dat mensen vergeten in hun eigen drukke bestaan met al hun kerststress soms vergeten om andere in nood even te helpen.

Regionieuws Hoogeveen heeft dit artikel ook geplaatst wat tot talloze reacties resulteerde, waaronder die van een mevrouw die graag dit verhaal een positieve wending wilde geven.

Deze mevrouw kwam in contact met een van de vrijwilligers van Regionieuws Hoogeveen, met haar gedachtegoed heeft ze een donatieactie opgezet in haar vriendengroep, en vele mensen werden enthousiast en hebben gedoneerd.

Vandaag rond 11 uur, zocht deze vrouw samen met haar vriendengroep deze dame op om haar te verrassen met een prachtig, luxe kerstpakket en enkele tegoedbonnen, om de pijn van haar een beetje te verzachten en te laten zien dat er gelukkig ook nog mensen zijn die wel voor andere klaarstaan.

Mevrouw was niet alleen blij, maar ook zeer aangenaam verrast en kon op het laatst haar emoties niet meer de baas, maar was ook zeer dankbaar voor dit mooie gebaar.

Samen maken we elkaar sterk, dit verhaal illustreert hoe prachtig en krachtig de samenleving kan zijn, een krachtig gebaar om het jaar 2023 mee af te sluiten.

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Schonewillefotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen