Hoogeveen doet mee aan 10.000 Duurzame Huishoudens

Hoogeveen – De Provincie Drenthe wil huishoudens stimuleren om energie te besparen en heeft daarom samen met de Hanzenhogeschool Groningen de actie “Speur de Energieslurper” opgezet. De inwoners in de wijk Krakeel krijgen als eerste inwoners van Hoogeveen de kans om hieraan mee te doen en energie te besparen!

Vaak lijkt het zinloos om alleen in actie te komen, maar met 10.000 provinciegenoten maken we samen absoluut een verschil! De Provincie Drenthe en de Hanzehogeschool Groningen willen samen met de Drentse gemeenten, waaronder de gemeente Hoogeveen, 10.000 huishoudens helpen om het energiegebruik te verminderen en verder te verduurzamen.
Bewoners in Krakeel kunnen een eerste stap zetten om energie te besparen door mee te doen aan deze actie. Zij worden de komende weken benaderd om deel te nemen. Tijdens deze actie gaan bewoners samen met buurtgenoten op zoek naar de apparaten die het meeste energie gebruiken in hun huis en kunnen dit vergelijken met andere apparaten in huis. Bewoners ontvangen een koffer met daarin vier stekkers waarmee ze het energieverbruik en de kosten eenvoudig kunnen meten.
Nadat de deelnemende huishoudens de energiestekkers hebben gebruikt wordt er een bijeenkomst georganiseerd om de resultaten en bevindingen te delen. Energie experts van de Hanzehogeschool Groningen zullen bewoners meenemen in energiebesparing en de mogelijkheden om kosten te besparen. Hoogeveen woont SLIM! is ook aanwezig om bewoners te informeren over energiebesparing in de woning en het zelf opwekken van energie. Als de actie succesvol is krijgen ook andere inwoners in Hoogeveen de kans om mee te doen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord