Winnaar Drentse Talentprijs Cultuur 2023
Amusement

Wie wordt de winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur 2024?

Drenthe – Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Deze jaarlijkse prijs erkent en beloont talenten muziek, beeldende kunst, literatuur, dans, theater of andere kunstdisciplines als mode en fotografie. De prijs viert tevens de meest opvallende prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten kunnen worden aangemeld via talentprijs@kunstencultuur.nl

Stichting Kunst & Cultuur zoekt talenten die in 2023 het publiek hebben verrast, geprikkeld of geraakt met een presentatie of publicatie. Personen, duo’s of groepen kunnen vrijblijvend worden aangemeld. Informatie en motivatie over de kandidaten wordt op prijs gesteld, maar is geen voorwaarde. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

 

Vorig jaar koos de jury uit 25 kandidaten theatergezelschap Firma Frictie als winnaar vanwege hun interessante theaterproducties die vooral jongeren aanspreken. Tijdens een feestelijke bijeenkomst kreeg de winnaar een bedrag van 2.500 euro en een kunstwerk van Joke Holwarda uitgereikt. De andere genomineerden kregen 500 euro.

Over de Drentse Talentprijs Cultuur
Inwoners in Drenthe kunnen kandidaten aanmelden, maar schrijvers, acteurs, filmmakers, muzikanten en fotografen mogen zichzelf ook voordragen. Een Drentse jury nomineert drie kandidaten. Een nationale jury kiest uiteindelijk de winnaar op basis van talent, creativiteit en mogelijke landelijke doorbraak. De Drentse Talentprijs is dertien keer eerder uitgereikt.

Culturele Prijs van Drenthe zoekt ook kandidaten

De winnaar van de Drentse Talentprijs wordt bekend gemaakt op 15 april 2024 als ook de Culturele Prijs van Drenthe wordt uitgereikt. Ook voor deze laatste prijs kunnen kandidaten worden aangemeld via de website van de provincie Drenthe. De Culturele Prijs is een oeuvreprijs voor een persoon, groep of instelling die bijzondere verdiensten heeft geleverd op cultureel gebied in Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen