Wedstrijd Hoogeveen gestaakt na blessure tweede doelman

HOOGEVEEN – De wedstrijd tussen Hoogeveen en Sparta Nijkerk haalde zaterdagavond het einde niet. De wedstrijd werd na vijftig minuten gestaakt nadat de tweede doelman van Hoogeveen, Bart de Weerd, hard geraakt was aan zijn hoofd. De 17-jarige keeper stond vanaf de twintigste minuut tussen de palen, omdat eerste keeper Stan Meekhof direct rood kreeg vanwege het tackelen van een doorgebroken speler.

Hoogeveen stond op het moment van staken met 1-0 voor dankzij een treffer na bijna een kwartier spelen van Jim Veltmaat. Knap, aangezien Sparta Nijkerk de ploeg in vorm is in de Derde Divisie. Emil Bijlsma maakte er bijna ook nog 2-0 van.

Vlak daarna moest Hoogeveen echter verder met tien man. Alex Blekkink speelde de bal tekort terug, waardoor Jesse Buitenhuis vrije doorgang leek te krijgen. Stan Meekhof kwam zijn doel uit en haalde Buitenhuis onderuit. Scheidsrechter Steve Janssen kende geen genade voor de goalie van Hoogeveen en trok meteen rood. Het betekende dat Hoogeveen bijna een uur met een man minder verder moest.

Fraaie reddingen

Aangezien tweede doelman Renzo Hemmes al langere tijd geblesseerd is, moest de pas 17-jarige Bart de Weerd plaatsnemen onder de lat. Het leek een prachtig debuut te gaan worden. De keeper van Hoogeveen onder 19 had al een paar fraaie reddingen verricht in de 32 minuten dat hij onder de lat stond. Hij hield daarmee zijn ploeg op de been.

Hij leek dan ook uit te groeien tot een voortdurende sta-in-de-weg voor de aanvallers van Sparta Nijkerk. Maar een scrimmage snel na rust, vlak voor zijn doel, met de daaropvolgende incourante redding, zette alles op zijn kop.

Aan hoofd geraakt

De Weerd kopte, zittend op de grond, na een inzet de bal uit de doelmond. Linkerspits Omar El Ghazouni wilde op dat moment de bal binnen schieten voor Sparta Nijkerk, maar raakte De Weerd vol aan de rechterkant van zijn hoofd. Geel voor El Ghazouni, maar de Hoogeveen-keeper bleef liggen.

Verzorgers ontfermden zich even later over de ongelukkige De Weerd en bleven bij hem, totdat de keeper na twintig minuten zelfstandig op de brancard van de inmiddels gearriveerde ambulance kon gaan liggen. Inmiddels is duidelijk dat hij aan de beterende hand is.

Definitief staken

Scheidsrechter Steve Janssen besloot na overleg met de aanvoerders en de trainers een half uur later de wedstrijd definitief te staken. ,,Hoogeveen achtte zich emotioneel niet in staat om verder te spelen’’, meldde de leidsman. Dit tot woede van de gasten uit Nijkerk, die het duel wensten uit te spelen. Hoogeveen zou immers met een man minder het duel ook nog eens moeten uitspelen met een veldspeler op het doel.

Wanneer het reststand wordt uitgespeeld is nog niet duidelijk.

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Camera: Thijs Rundervoort