Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 27 november t/m 3 december 2023

#Perfect| Renée van Wegberg en Bettina Holwerda | UITVERKOCHT

Donderdag 30 november | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Renée van Wegberg en Bettina Holwerda schitteren donderdag 30 november in een uitverkochte zaal met een theaterconcert vol herkenbare verhalen. Het leven lijkt van een afstandje vaak #PERFECT, maar de clou van deze voorstelling is dat het niet altijd zo perfect is en aanvoelt. Zo komt menigeen wel eens te laat, laten gebroken nachten wallen achter en verstoppen moeders zich met een chocoladereep achter een keukenkastdeurtje, zodat de kinderen het niet zien.

 In dit theaterconcert vol persoonlijke verhalen van vrouwen van nu, worden mooie luister- en meezingliedjes ten gehore gebracht. Soms serieus, maar meestal met veel humor en zelfspot. Liedjes over het hebben van kinderen, van peuter tot puber. Over een succesvol huwelijk en scheiden. Over een samengesteld gezin en werken aan je carrière. Liedjes over loslaten en omdenken, gebracht door tweevoudig Musical Award-winnares Renée van Wegberg en de-leukste-moeder-van-Nederland-volgens-Instagram Bettina Holwerda.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

 Thijs Kemperink | Halverwege

Vrijdag 1 december | 20.15 uur | cabaret | De Tamboer

De Twentse Thijs Kemperink is 40 jaar geworden. Voordat de volgende 40 jaar beginnen, blikt Thijs terug op de eerste helft. Wat zal hij concluderen? Is het tijd voor verandering of leeft hij lekker op dezelfde voet verder? Welke levenslessen neemt hij mee? En wie hebben hem geïnspireerd of geraakt? Droomt Thijs nog ergens van? Of is het prima zoals het gaat? Eén ding weet hij wel: het is nog geen tijd voor een cabrio, groene broek en twintigjarige minnares. Een SUV rijdt hij wel, want die heeft een hoge instap.

 Thijs Kemperink is geboren en getogen in Twente. Met zijn verhalende cabaretprogramma’s gaat hij nog wel even door, zo ook op vrijdag 1 december in De Tamboer. Want hij is met zijn veertig jaar nog maar halverwege, zo denkt hij zelf.

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Rob Heron & The Tea Pad Orchestra| Support: John en Nienke

Vrijdag 1 december | 20.30 uur | americana | Het Podium

 Met een mix van western swing, blues, bluegrass, country, rock & roll en soul creëert Rob Heron & The Tea Pad Orchestra een unieke muzikale gumbo. De band deelde in het verleden al het podium met gerenommeerde Americana-artiesten zoals Pokey LaFarge, The Dead South en Sierra Ferrell. Eerder stond de band in Hoogeveen tijdens een tuinconcert in De Tamboer.

Hoewel The Tea Pad gevestigd is in Newcastle, komen de leden uit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk. De band bracht vier albums uit, waaronder de nieuwe creatie The Party’s Over. Met dit album tilt de band hun kenmerkende mix naar nieuwe hoogten. Echte fans kunnen de invloeden horen van gastmuzikanten als Ben Powling (bekend van Viper Time en Howlin’ Ric & The Rocketeers), Ruth Lyon (van Holy Moly & The Crackers) en de kopersectie House Of The Black Gardenia op het nummer The Doctor Told Me.

Van legendarische podia als Glastonbury en Cambridge Folk Festival tot intieme optredens in dorpszalen en schuren, en overal daartussenin naar Hoogeveen. Het publiek kan zich laten meevoeren door opzwepende ritmes, meeslepende melodieën en de passie die in elk nummer doorklinkt. De support voorafgaand het concert wordt verzorgd door singer-songwriters John en Nienke van NEO Music.

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl

 

Monkey King | Groundbreakers & Nanjing Acrobatic Troupe | PREMIÈRE

Zaterdag 2 december | 20.00 uur | cirque nouveau | De Tamboer

De première van het Chinese mythologiespektakel ‘Monkey King’ vindt op zaterdag 2 december plaats in De Tamboer en wordt uitgevoerd door Groundbreakers Modern Dance en het Chinese staatscircus Nanjing Acrobatic Troupe. Het betreft een spectaculaire show vol verbazingwekkende Chinese acrobatiek en gevechtskunst, verweven in een onvergetelijk dansdrama rond de essentie van de traditionele Chinese cultuur.

Groundbreakers en Nanjing Acrobatic Troupe presenteren geen traditionele verhaallijn, maar een unieke mix van krachtige, abstracte westerse danstaal en gedurfde Chinese acrobatiek. In de show maakt het publiek kennis met de mythologische aap Sun Wukong. Een sterk, rebels wezen met serieuze magische krachten. De ondeugende Wukong reist door het oude China. Met zijn magische krachten vecht hij met goden en onsterfelijken; hij verandert in verschillende diersoorten en is zijn vijand steeds te slim af. Kortom, een legendarische zoektocht naar onsterfelijkheid. Het verhaal van Sun Wukong symboliseert het ervaren van persoonlijke problemen in je leven.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

 

Helligen Hendrik | Bar & Boos

Zaterdag 2 december | 20.15 uur | cabaret | De Tamboer

 Op zaterdag 2 december kan er flink gelachen worden in De Tamboer met en om Helligen Hendrik. Want wat doe je als je stamkroeg dreigt te sluiten, omdat de hoogbejaarde café-eigenaar ermee stopt? Dan ga je zelf achter de bar staan! Tenminste, als je Helligen Hendrik heet.

Hendrik van der Pette is tegen wil en dank kroegbaas. Dat maakt zijn humeur er niet beter op. Maar goed, dat was toch al nooit al te best. Vanachter de toog komt de nurkse Tukker weer met tal van hilarische bespiegelingen en maatschappelijke tirades. Hij ergert zich bijvoorbeeld aan de roddelcultuur in zijn dorp. En aan het chronische gebrek aan dorpsgekken in het straatbeeld. Natuurlijk zijn er nog veel meer kwesties waar hij zich druk over maakt, dus Hoogeveen en omstreken kan zich klaarmaken voor een ouderwets avondje ‘helligheid’.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

NNO Motus Strijkkwartet | Kamermuziek

Zondag 3 december | 14.00 uur | klassiek | De Tamboer

 Op zondag 3 december kunnen liefhebbers van klassiek terecht in De Tamboer voor een uitvoering van het Noord Nederlands Orkest. Vanuit een gedeelde liefde voor het strijkkwartetgenre werd het Motus Strijkkwartet opgericht. ‘Motus’ is het Latijnse woord voor ‘beweging’. Fysiek, maar ook van het gemoed. Beweging is op deze manier onlosmakelijk verbonden met muziek.

Dit alles vormt de drijfveer voor Annet Verboom op viool, Hugo Berreni op viool, Celia Hernandés Duval op altviool en Florent Maigrot op cello. Het kwartet speelt prachtige meesterwerken die het publiek in beweging zetten.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen