Gelijkspel voor Kwiek

Het dames 1 team van H.V. Kwiek speelde op zondag 19 november thuis in de Valkenlaan tegen H.V.C. Dames 1 uit Emmer-Compascuum. De eerste paar minuten neemt H.V.C. het voortouw. Zij zijn vooral effectief vanuit de midden opbouw.
Na enkele minuten staat de dekking van Kwiek zoals het hoort en komen zij door meerdere aanvallen vanuit de rechter opbouw tot een stand van 4-4. Daarna gaat het gelijk op, beide team weten te scoren. De laatste minuten van de eerste helft verzwakt Kwiek tot een stand van 14-19. Kwiek start de tweede helft goed en komt terug tot een stand van 19-21. Dit komt door het goede verdedigend werk en een aantal breaks in het voordeel van Kwiek. Hierna volgt een mindere fase van Kwiek waarin H.V.C. de kansen kon benutten en Kwiek niet.
In de tweede helft was Kwiek goed op dreef, de dekking stond als een huis. Hierdoor kon H.V.C. niet tot scoren komen en kwam kwiek terug tot een stand van 24-25. De laatste 7 minuten werd het spel steeds sneller en chaotisch. Beide partijen hadden veel balverlies en daardoor werd er nauwelijks gescoord. In de laatste minuut kwam Kwiek toch nog tot een gelijk stand van 26-26.
Dinsdag 21 november speelt Kwiek dames 1 uit tegen F.H.C. in Stiens.