Drie tweede plaatsen tijdens druk schaakweekend

HOOGEVEEN – De Hoogeveense jeugdschakers hebben een druk en succesvol weekend gehad. Vrijdag wist het eerste jeugdteam met 3-1 te winnen van Ten Boer 2 en zich zo te vestigen in de subtop van de Noordelijke Jeugdcompetitie. Zaterdag gingen vijf jeugdschakers naar Leeuwarden. Drie worden tweede in hun groep.

 

Koroush Dadgar speelde zaterdag zijn eerste toernooi. Hij speelde de sterren van de hemel. Met groot gemak wist hij zijn eerste zes partijen te winnen. Remise in de laatste ronde zou genoeg zijn geweest voor een eerste plek. Het leek ook goed te gaan voor Koroush, maar twee foutjes zorgde ervoor dat hij toch nog verloor en genoegen moest nemen met een mooie tweede plek.

 

Ook Thomas Roeten speelde een sterk toernooi. Een spannende partij tegen de latere toernooiwinnaar ging nipt verloren, waardoor ook hij tweede werd. Tieme Hogerwerf heeft al een paar toernooien gespeeld. Hij kwam enkele malen dichtbij een prijs. Deze keer werd het opnieuw een spannend toernooi. Bij het ingaan van de laatste ronde had Tieme nog een kans op een beker, maar dan moest hij wel winnen. Tieme ging direct voor een mat en dat lukte hem ook. Nu was het afwachten op de andere partijen om te kijken op welke plaats hij zou eindigen. Hij werd uiteindelijk tweede.

 

Een dag eerder werd in Hoogeveen de vierde ronde van de Noordelijke Jeugdcompetitie gespeeld. Hoogeveen moest tweemaal tegen Ten Boer. Het tweede verloor met 3-1 van Ten Boer 1. Hoogeveen 1 speelde een thriller tegen Ten Boer 2. Na een snelle voorsprong van Ten Boer 2, wisten Pascal Reumer en Koroush Dadgar de achterstand om te buigen in een voorsprong. Alles hing nu af van Besher Mousa. Besher had op dat moment een kleine achterstand. Besher zag echter nog wel kansen voor hem. Hij zette de hakken in het zand en wist de achterstond om te buigen in een voorsprong en de partij en match in winst om te zitten. Hoogeveen staat nu twee matchpunten achter de koploper in de competitie.