Noordscheschut pakt overtuigend 1e periodetitel

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut op een druilerig sportpark De Meulewieke overtuigend de eerste periodetitel binnengesleept. De blauwwitten waren heer en meester tegen VEV ‘67 uit Leek. De formatie van oefenmeester Berry Zandink boekte een 5 – 1 overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden Kevin van Dalen en Rijnald Vos in het zonnetje gezet vanwege het spelen van hun 200e wedstrijd in het vlaggenschip. De weersomstandigheden waren verre van feestelijk, want het zou de hele middag blijven regenen. De van een blessure herstelde Ramon Brakel was de eerste Schutter die het vijandige doel onder vuur nam. Zijn afstandsschot werd met moeite gekeerd. Amper een minuut later kwam Vos een teenlengte tekort om een mooie aanval doeltreffend af te ronden.

Noordscheschut schoot uit de startblokken. In de 11e minuut brak de vliegensvlugge Enrico Schonewille door op de rechterflank. Hij leverde een prima voorzet af op Nick Koster, de kopbal van Koster scheerde rakelings over de deklat. Hierna was het de beurt weer aan Brakel. Ditmaal kon zijn vrije bal met moeite worden gekeerd. Een doelpoging van Koster ging rakelings voorlangs. Na een half uur spelen was het bij de derde doelpoging van Brakel dan toch raak. De krachtige vrije bal knalde binnen buiten bereik van de keeper.

Nauwelijks een minuut later stond ook de tweede treffer al op het scorebord. Een scherp aangesneden vrije bal van Schonewille werd door de instormende Van Dalen snoeihard tegen de touwen geknikt. Het werd nog erger voor de bezoekers toen op slag van rust Enrico Schonewille de 3 – 0 aantekende. Op aangeven van Koster ronde Schonewille beheerst af. Een riante voorsprong bij rust, Noordscheschut op rozen en vol op koers voor het behalen van de eerste periode.

De tweede helft ging Noordscheschut op dezelfde voet verder. In de 48e minuut belandde het speeltuig voor de voeten van Mees Vos, die op zijn beurt de keeper kansloos liet. Noordscheschut combineerde er bij vlagen lustig op los. De bezoekers uit Leek kwamen niet of nauwelijks in het spel voor. Na een klein uur spelen moest ook Wiebe Zinger aan de bak. De doelman redde bekwaam door een inzet op katachtige wijze over de deklat te tillen.

Nadat de debuterende Aron Drenth binnen de lijnen was gekomen voor Ramon Brakel, was het voor Noordscheschut wel weer raak. De tandem Koster Schonewille was al de gehele middag een plaag voor de defensie van de bezoekers. Beide heren pijlsnel, goed combineren en niet zelfzuchtig, stonden aan de basis van praktisch iedere Noordscheschut-aanval. De vijfde treffer van de gastheren kwam op naam van Schonewille, die een indraaiende vrije bal bij de tweede paal zag binnenvallen. Dat de bezoekers kort voor het eindsignaal nog een eretreffer produceerden was enkel voor de statistieken.

Noordscheschut door de wervelende en welverdiende overwinning winnaar van de eerste periode. Een leuke opsteker, maar er gloort meer aan de horizon. Men legt bij vlagen prima voetbal op de mat, er worden vele kansen gecreëerd en oefenmeester Zandink heeft de luxe om keuzes te kunnen of moeten maken in zijn kwalitatief goede selectie. Volgende week speelt Noordscheschut een uitwedstrijd tegen Bedum.