Algemeen

Aandacht voor Toegankelijkheid Sportverenigingen bij Aankomende Veldhuurverhoging

De VVD-fractie in Hoogeveen brengt haar zorgen naar voren met betrekking tot de recent aangekondigde verhoging van 15,5% in de veldhuur voor diverse sportverenigingen in de gemeente. De partij benadrukt het belang van toegankelijkheid van sporten en bewegen voor alle inwoners en streeft ernaar dat dit betaalbaar blijft voor iedereen.

Sporten en bewegen dragen bij aan een actieve, gezonde levensstijl en bevorderen plezier en sociale interactie. De aangekondigde verhoging van de veldhuur roept echter vragen op binnen de VVD-fractie, die aangeeft dat de gemeenteraad geen helder inzicht heeft in de specifieke tariefstelling voor buitensportverenigingen. Deze onduidelijkheid bemoeilijkt een transparant beleid met betrekking tot de tarieven.

Wilco Kramer, raadslid voor de VVD en actief lid van SV Pesse, merkt op: “Veel verenigingen hebben het zwaar gehad na Corona. Het is belangrijk om rekening te houden met hun uitdagingen bij het overwegen van huurverhogingen.”

Om deze reden doet de VVD Hoogeveen een beroep op het college om stappen te ondernemen en meer duidelijkheid te verschaffen:

  • Inzicht in Tarieven Veldhuur: De fractie verzoekt het college om de tarieven voor veldhuur inzichtelijk te maken en deze te presenteren aan de gemeenteraad vóór de kadernota van 2025.
  • Vergelijkend Onderzoek: De VVD-fractie vraagt het college om een gedegen onderzoek uit te voeren naar tarieven in vergelijkbare gemeentes en de resultaten hiervan te delen met de gemeenteraad voor dezelfde kadernota van 2025.

De VVD Hoogeveen benadrukt dat het doel van deze oproep is om de toegankelijkheid van sportverenigingen te waarborgen en ervoor te zorgen dat de verhoging van de veldhuur geen belemmering vormt voor inwoners die willen deelnemen aan sportactiviteiten.

De VVD-fractie in Hoogeveen blijft zich inzetten voor een transparant en toegankelijk sportbeleid en zal zich blijven inspannen voor de belangen van inwoners en sportverenigingen in de dorpen en Hoogeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen