Noordscheschut krijgt deksel op de neus tegen LTC

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen LTC uit Assen met 3 – 0 verloren. Het was een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Waar Noordscheschut verzuimde om de eerste helft te scoren, waren de gastheren in het tweede bedrijf een stuk effectiever.

Noordscheschut trad vandaag aan zonder de geschorste Melvin Mol. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Rijnald Vos. Noordscheschut begon voortvarend. Na een goede individuele actie was Enrico Schonewille ongelukkig in de afronding. Hierna bracht diezelfde Schonewille tot tweemaal toe een medespeler in stelling. Eerst kopte Nick Koster vanuit kansrijke positie naast. Enkele minuten later eenzelfde situatie voor Bjorn Schonewille, maar die zag zijn kopbal hoog over verdwijnen. LTC kwam nauwelijks in het verhaal voor. Romano Djababoe was met een individuele actie nog het dichtst bij een treffer. Aan de andere zijde ging een vrije bal van Enrico Schonewille naast en werd een indraaiende corner van diezelfde Schonewille met de nodige moeite van de doellijn gehaald.

Noordscheschut speelde slordig, tot ongenoegen van de zichtbaar geïrriteerde Berry Zandink. Toch creëerde men nog enkele grote kansen, maar deze werden allen om zeep geholpen. Nadat beide ploegen het aluminium hadden geraakt, Kevin van Dalen zag een inzet op de deklat belanden en Wiebe Zinger kwam met de schrik vrij toen hij een verdwaalde voorzet op de paal zag belanden, werd er in de eerste helft niet gescoord.

De tweede helft begon met een gretig LTC. En daar waar de Schutters hun overwicht tijdens de eerste helft niet tot een treffer wisten om te zetten, deed de thuisploeg dit wel. In de 49e minuut werd Imre de Jong de diepte in gestuurd en hij liftte het speeltuig subtiel over de uit zijn doel stormende Zinger. Amper bekomen van de schrik was het een paar minuten later opnieuw raak. Vanaf zeker veertig meter werd het doel van Zinger onder vuur genomen. De doelman verkeek zich op de hoge bal en stompte het leer pardoes in eigen doel. Noordscheschut stond erbij en keek ernaar. Zandink ondernam actie en bracht achtereenvolgens Danny Kiekebelt en Jesse Steenbergen binnen de lijnen. Noordscheschut leek bekomen van de schrik en ging op jacht naar de aansluitingstreffer.

De bezoekers hadden moeite om tot kansen te komen. Men speelde slordig en in een te laag tempo. Enrico Schonewille was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet belandde in het zijnet waar een voorzet misschien beter op zijn plaats was geweest. Aan de andere zijde bleef LTC loeren op een counter met de genadeslag tot gevolg. In de slotfase volgden nog enkele kansen aan beide zijden. Maar toen De Jong in de 85e minuut met zijn tweede treffer van de middag de 3 – 1 op het scorebord bracht, was het vonnis voltrokken.

Noordscheschut voor de tweede maal op rij verloren. Volgende week mag men in de thuiswedstrijd tegen Achilles 1894 proberen om de draad weer op te pakken.