Sport

Tweede plaatsen voor Hoogeveense jeugdschakers in Leek

LEEK – Het schaakseizoen is nu echt begonnen. In Leek werd zaterdag de eerste jeugd-GP na de zomervakantie gespeeld. Schaakclub Hoogeveen ging met een relatieve kleine delegatie op pad, maar twee van de drie spelers wisten wel met een prijs thuis te komen.

 

Thomas Roeten begon in Groep D ongelukkig aan het toernooi. In de eerste twee ronden gaf hij zijn dame weg en was kansloos in de partij. Daarna begon hij een weergaloze inhaalrace. Met prachtig spel won hij vijf partijen op een rij. Hiermee werd hij nog mooi tweede.

 

Een twee plaats was er ook voor Nena Bruins in Groep E. Nena speelde het hele toernooi mee om een topplaats. Bij het ingaan van de laatste ronde stond ze zelf ongedeeld eerste. Die laatste partij ging echter net wat te snel. Nena verloor haar dame en snel daarna ging de partij ook verloren. Nena wist uiteindelijk wel tweede te worden in haar groep.

 

Hugo Roeten had in Groep G niet zijn dag. Hij werd vijfde in zijn groep. Hugo wist echter wel de winnaar van zijn groep te verslaan. Volgende week trekt de karavaan van jeugdtoernooien verder naar Schiermonnikoog. Daar doet een grote groep spelers uit Hoogeveen aan mee.

 

Foto:

Thomas Roeten (links) met zijn beker voor de tweede plaats in Groep D. Foto Jeroen Bottema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen