Algemeen

Wethouder Mark Tuit leest voor op obs de Goudvink

Hoogeveen – Er was bij ons op school “een hele nette meneer “. Jawel, Juf Henny had wethouder Mark Tuit van onderwijs/cultuur /natuur en zorg uitgenodigd op school. Vandaag is de start van de Kinderboekenweek en we wilde graag een bijzondere opening. Natuurlijk was de link naar het gemeentehuis snel gemaakt.

Het thema dit jaar is “Bij mij thuis…. “

De wethouder vertelde dat hij met zijn gezin in Hollandscheveld woonde. En wat hij zo bijzonder vond bij hem thuis was het slootje náást zijn huis. Hier speelde zijn kinderen graag met een visnetje om het leven in de sloot te bestuderen. Ook de eend en reiger die met regelmaat langskomen maken het plekje speciaal. Thuis aan de keukentafel had de wethouder zich goed voorbereid om bij ons het voorlezen zo goed mogelijk te doen. “Een huis voor Harry” en “Mijn moeder is een gorilla” werden aandachtig door de kinderen aangehoord. Een ahhhh….. klonk toen de wethouder op een spannend moment het boek dichtklapte. De kinderen zaten helemaal in het verhaal.

Juf Henny bedankte hem voor het fijne uurtje dat hij onze leerlingen had bezorgd. Op school wordt nu verder gewerkt aan het thema van de kinderboekenweek “Bij mij thuis”, met o.a. zowel boven als onder op het leerplein een huiselijke leesplek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen