Verdiend punt Hoogeveen zaterdag in slotseconden

ASSEN – Hoogeveen zaterdag heeft bij haar debuut in de tweede klasse knap een punt gepakt in het lastige uitduel bij Achilles 1894. In Assen ging de ploeg van Herman Schonewille met een 0-1 voorsprong rusten, maar boog de thuisploeg de achterstand in de tweede helft om in een voorsprong. In de achtste minuut van de blessuretijd bezorgde Twan Reinders Hoogeveen alsnog de verdiende gelijkmaker: 2-2.

Hoogeveen startte net als vorige week zonder Kevin Kerssies, maar wel met Sander van Veen in de basis. Die kreeg meteen in het begin ook een uitstekende mogelijkheid. Hoogeveen trok fel van leer en was in de eerste helft ook de betere ploeg. Het was aan doelman Arne Wilpshaar te danken, dat er tot halverwege de eerste helft geen schade werd opgelopen. Dat gebeurde in de 26e minuut wel toen aanvoerder Eduard Kobes de terechte 0-1 in het doel werkte.

Herstel Achilles 1894

In de tweede helft zag het thuispubliek een ander Achilles en moest Hoogeveen al snel de gelijkmaker incasseren. Leon Regtop kreeg zo maar vrije doorgang en gaf doelman Slot het nakijken. Nadat Sander van Veen Hoogeveen bijna weer op voorsprong had gebracht, sloeg Achilles na een uur weer toe. Ferdi Hidding toonde zijn klasse en verraste Raymon Slot in de korte hoek.

Diezelfde Hidding besliste tien minuten later bijna de wedstrijd, maar zag zijn inzet op de paal belandden. Hoogeveen bleef hierdoor hoop houden op een resultaat en dat kwam er in de achtste minuut van de blessuretijd. Achilles kreeg de bal maar niet uit het strafschopgebied, waarna deze pardoes voor de voeten kwam van de geheel vrijstaande Twan Reinders. Die faalde niet en zorgde voor een vreugde-explosie bij de blauwwitten.

Zaterdag speelt Hoogeveen de eerste thuiswedstrijd. Dan is om 14.30 uur Grijpskerk de tegenstander.

Achilles 1894 – Hoogeveen zaterdag: 2-2 (0-1). Scoreverloop: 26e Eduard Kobes 0-1, 47e Leon Regtop 1-1, 60e Ferdi Hidding 2-1, 98e Twan Reinder 2-2. Scheidsrechter: Jazzy Hindriks. Gele kaarten: Kerem, Van der Woude (beiden Achilles 1894). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling, Bezuyen (Evenhuis), Kobes, Ruben de Haas, Van Veen (Yildirim), Kriekjes, Pattipeilohy, Wolters (Ohalem), Hourmat Allah, Reinders.