Algemeen

Underweg met Harm Tiesing op het Drouwenerzand

Beilen-Lezen, lustern, kuiern en kieken bij lezing over Drentse schrijver

Zondagmiddag 1 oktober staat het werk en het leven van Harm Tiesing centraal tijdens het zevende deel van de Underwegreeks. Gerrit Boer en Henk Berghuis brengen in elk deel een Drentse schrijver onder de aandacht tijdens een lezing en een wandeling. Deze keer staat Harm Tiesing (1853-1936) met zijn gedicht ‘De Kwartiesbaarg’ in het middelpunt. In dit gedicht beschrijft Tiesing hoe de Kwartiesbaarg, een hoge zandduin in het Drouwenerzand, aan zijn naam gekomen is.

DROUWEN – Op zondagmiddag 1 oktober begint om 14.00 uur in De Alinghoek een programma over het leven en het werk van schrijver Harm Tiesing. Het is een middag met voordrachten, muziek en een wandeling. Te gast zijn literatuurhistoricus Henk Nijkeuter en schrijfster Suze Sanders. De muziek wordt verzorgd door Margaretha Kleine. Na de lezing is er een wandeling over de Kwartiesbaarg (of wat er van over is) en het Drouwenerzand.

Kaarten (€10,-) kunt u reserveren bij het Huus van de Taol: https://huusvandetaol.nl/nl/product/harm-tiesing-lezing/.

Om de maand wordt een deel van de Underwegreeks onthuld. Bij het Huus van de Taol zijn ze dan voor € 5,- in digitale uitgave te downloaden. De uitgave over Harm Tiesing is het zevende deel van de Underwegreeks en verschijnt in oktober. Kijk op https://huusvandetaol.nl/product-categorie/boeken/.

Geef een reactie