Algemeen

Pindarotsjes in plaats van duur geworden pepernoten van de Andreas Manna Stichting

Vanaf vrijdag 22 september start de Andreas Manna Stichting (AMS) weer met een jaarlijkse huis aan huis verkoopactie. Dit jaar zijn er geen Bolletje pepernoten, maar heerlijke pindarotsjes.  De pepernoten zijn zo duur geworden, dat de uiteindelijke opbrengst hiervan niet voldoende zou zijn als onderdeel van de totale benodigde kosten dit jaar.  

De AMS zocht naar alternatieven, waarbij de opbrengst wel voorziet in de kosten van onderhoud voor de kinderen in nood in Kenia. Daarom is er gekozen voor pindarotsjes in plaats van pepernoten.  De vrijwilligers komen bij de mensen thuis. De prijs: één zakje € 4,00 en twee zakjes voor € 7,50. Bent u niet thuis wanneer de verkopers langs komen, mag u ons bellen voor een bestelling om zo de kinderen in Afrika toch te helpen.  

De kosten van levensonderhoud, zoals voedsel, ziektekosten, huur, schoolgeld en dergelijke zijn ook in Kenia fors gestegen.  Om de kinderen te kunnen blijven helpen is er veel geld nodig. Het hele jaar organiseert de AMS acties om in deze hulp te voorzien. 

Ondertussen zijn de vrijwilligers ook alweer druk met de voorbereiding van de Afrikaloop. Deze start op 21 oktober. De vrijwilligers hebben het zó georganiseerd dat er het hele jaar door acties zijn. Op deze manier wordt geld gegenereerd voor de kinderen in Afrika waarvoor gezorgd wordt. De stichting bestaat al bijna 30 jaar en werkt uitsluitend met vrijwilligers in Nederland als ook in Afrika. 

Hulp wordt gerealiseerd door op kleinschalige en directe manier hulp te bieden aan straat-, zwerf- en weeskinderen in Kenia. Door de stichting zijn centra voor zorg, medische hulp en onderwijs gebouwd. Aan de kinderen wordt hulp verleend totdat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Daarbij wordt samengewerkt met lokale goed opgeleide Afrikanen. Ook zij zetten zich in als vrijwilliger.  

Wilt u helpen en houdt u niet van pindarotsjes? Een gift is natuurlijk van harte welkom. Ook hulp bij de verkoop is van harte welkom. U kunt bellen met  

Ineke Prins 06-11641907. De ontwikkelingen van de projecten en de acties kunt u volgen op de website van de AMS:www.andreasmanna.org 

Geef een reactie