SCN heeft aan één helft voldoende en verslaat Beilen

Afgelopen zaterdag slaagde SCN erin om haar eerste bekerduel van het seizoen 2023/2024 in winst om te zetten. In eigen huis won de ploeg uit Nieuwlande met 4-0 van Beilen, waarbij de eindstand al na 45 minuten op het scorebord stond.

Op een zonovergoten sportpark Nieuwlande nam thuisploeg SCN het in haar eerste bekerduel van het nieuwe seizoen op tegen vijfdeklasser Beilen. De Nieuwlandenaren begonnen sterk aan het duel en kregen via Danny Kuiper de eerste mogelijkheid om de score te openen. Kuiper werd vanuit het middenveld aangespeeld, kapte zich vervolgens knap vrij, maar zijn doelpoging werd uit de hoek geplukt door de doelman van Beilen.

Verdiende voorsprong SCN

Waar Kuiper de score niet wist te openen namens SCN, slaagde Stefan Bruinsma hier na ruim een kwartier spelen wel in. Een scherp aangesneden hoekschop van Dave Slomp werd door Bruinsma binnen gekopt, 1-0. Slechts enkele minuten later wist SCN al de score te verdubbelen. Met een fraaie steekpass van Bryan Marissen werd Dave Slomp bereikt die de bal rustig met zijn linkerbeen langs de doelman schoof. Ook na de 2-0 behield SCN het overwicht en na 35 minuten spelen vergrootte de thuisploeg de marge naar drie treffers. Na een vlotlopende aanval gaf Stefan Bruinsma de bal aan Marco Bruinsma die in twee instanties het net wist te vinden. Op slag van rust bracht de thuisploeg de score ook nog op 4-0. Vanuit een nieuwe hoekschop verlengde Danny Kuiper de bal met het hoofd en deze belandde voor de voeten van Rick Nijwening die op de juiste plek stond om zijn eerste treffer in de hoofdmacht van SCN te noteren.

SCN verzuimt Beilen echt pijn te doen

In de tweede helft leek SCN voortvarend uit de startblokken te komen, want de thuisploeg kreeg binnen twee minuten al de kans om de score verder te vergroten. Invaller Jeffrey Marissen was het eindstation van een nieuwe aanvalsopzet maar hij stuitte van dichtbij op de doelman. Verder kenmerkte de tweede helft zich vanuit SCN-oogpunt als gehaast en onzorgvuldig waarbij eenvoudige passes niet aankwamen en meermaals de verkeerde keuzes werden gemaakt. Desondanks creëerde de thuisploeg nog wel meerdere mogelijkheden; zo kopte Jeffrey Marissen de bal op de lat, miste Robin Veldhuis een-op-een met de doelman en wist Bryan Marissen het net niet te vinden vanuit een indirecte vrije trap. Hierdoor bleef het ‘slechts’ bij 4-0. Een meer dan verdiende zege voor SCN dat door eigen toedoen naliet om Beilen met grotere cijfers te verslaan.

FC Meppel uit

Voor het tweede bekerduel gaat SCN aanstaande zaterdag op bezoek bij derdeklasser FC Meppel. Evenals SCN wist ook FC Meppel haar eerste bekerduel te winnen door Zuidwolde met 1-6 te verslaan. Eén van beide ploegen kan zaterdag dan ook een grote stap zetten om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Aanvang 15:00 uur.

Door: Marco Bruinsma