Algemeen

Onthulling gedenktegel 40 jarig jubileum Stichting Salawaku

Hoogeveen – Vandaag werd de gedenktegel onthuld door mevrouw M. van de Bent-Schouten bij het gebouw van Stichting Salawaku, dat 40 jaar geleden werd geopend door wijlen de heer Schouten.

Bij deze plechtigheid werden verschillende gasten uitgenodigd van de Gemeente Hoogeveen, zoals wethouder Mark Tuit en Gebiedsregisseur Smederijen, Angelique Torenvliet, om bij deze onthulling aanwezig te zijn.

40 Jaar geleden werd de Molukse stichting Salawaku geopend door de heer Schouten. Het was een prachtige en gedenkwaardige dag voor de hele Molukse gemeenschap, waarin de tradities met trots werden voortgezet. Vele ouderen van de eerste generatie waren toen aanwezig, en door de jaren heen hebben verschillende generaties hier hun jeugd doorgebracht. Ze hebben ervaren hoe de ouderen feestvierden en ook hoe ze andere, soms verdrietige momenten deelden.

Ongeveer 25 jaar geleden werd de oorspronkelijke gedenksteen aan de muur helaas vernield. Uiteindelijk wordt besloten om een ​​nieuwe tegel te laten maken. Deze nieuwe tegel zal voor altijd een symbolische verbinding vormen tussen de heer Schouten, de Molukkers en de Stichting Salawaku – de gemeenschap waar de heer Schouten zo’n warm hart aan heeft gedragen.

Zelfs tijdens zijn studietijd heeft de heer Schouten een fonds opgericht om Molukse studenten naar deze regio te brengen voor hun studie. Velen van hen zijn uiteindelijk arts geworden. Mevrouw Mimi Maillisa is bijzonder trots dat ze nu, 40 jaar na de opening, samen met de dochter van de heer Schouten, weer een gedenksteen aan hem kan opdragen.

Na de onthulling werden alle aanwezigen uitgenodigd om te genieten van heerlijke Molukse lekkernijen en een drankje. De viering werd muzikaal ondersteund door traditionele trommels en zang.

Tevens werd er ook een toast uitgebracht op deze gedenkwaardige dag van Stichting Salawaku.

Foto’s en verslag: Paula Bansema
www.focusmetpassie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen