Algemeen

Gerjo Zwiep en Gea Anninga vieren vandaag hun gouden 50 jarig huwelijk

Nieuweroord-Gerjo Zwiep geboren op 25 maart 1952 te Nieuw-Balinge en opgegroeid op de boerderij te Nieuweroord. En Gea Anninga geboren op 15 april 1955 te Hollandscheveld, opgegroeid aan de Rieghoogstendijk en later verhuist naar de Tramweg te Noordscheschut hebben elkaar het jawoord gegeven op 24 augustus 1973 en zijn vandaag 50 jaar getrouwd.

Gerjo was actief als soldaat en in de begin jaren van hun huwelijk meerdere keren op herhaling geweest. Daarnaast is hij als technische dienst medewerker begonnen bij Kamps de Wild en bij de Edah. Later is hij bij Zwaans begonnen als heftruck monteur. Voortgezet bij NIBM en daarna zijn beroep uitgeoefend bij Vorktrucks Holland tot aan zijn pensioen.

S`avonds was hij veel weg, of penningmeester bij de muziekvereniging Irene, en in verschillende commissies / kerkenraad van de Chr. Geref. Kerk te Noordscheschut, waar hij met veel plezier en energie aan heeft bijgedragen tot kortgeleden. Ook was hij jarenlang actief als voorzitter van de begrafenisvereniging Nieuweroord. Daarnaast hielp het hele gezin de penningmeester mee, ze brachten met z’n allen de acceptgiro`s rond in de omliggende dorpen.

Gea Anninga is begonnen met werken bij de bakkerij Troost te Noordscheschut. Daarnaast is ze ook van verschillende verenigingen lid geweest. Zoals de Evangelisatie commissie en de vrouwenvereniging van de Chr. Geref. Kerk te Noordscheschut. Ook was ze zeer actief bij de plattelandsvrouwen te Nieuweroord. In de overige vrije tijd was ze altijd wel bezig, vooral met breien, sokken stoppen en natuurlijk het gezin draaiende houden. Later werd de dinsdag de vaste oppas dag voor de kleinkinderen. Tevens is ze 25 jaar schoonmaakster geweest van Dorpshuis de Vuurkorf in hun woonplaats.

Ook mogen ze allebei graag fietsen, lezen en even een klein dutje doen. Ook een potje klaverjassen vindt Gerjo erg leuk, en Gea mag graag naar de bingo gaan.

Ze hebben samen 3 gezonde kinderen mogen krijgen ( 2 jongens en 1 meisje ), en 6 gezonde kleinkinderen ( 3 jongens en 3 meisjes).

A.s. zaterdag geven ze een kleine receptie en een weekend later gaan ze nog wat leuks doen met het hele gezin.

Gerjo en Gea zijn enorm dankbaar voor alle bijzondere momenten wat ze samen hebben meegemaakt in hun leven. Daarnaast genieten ze enorm van hun kinderen en partners, maar ook vooral van de kleinkinderen, waar ze ook dag en nacht voor klaarstaan, en dit wordt door een ieder enorm gewaardeerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen