Sport

Hoogeveen hard onderuit in tweede oefenwedstrijd

HOOGEVEEN – Hoogeveen liep zaterdag tijdens de tweede oefenwedstrijd tegen een forse nederlaag aan. Op het hoofdveld van buurman HZVV was SC Cambuur O21 met 1-5 te sterk. De ploeg uit Leeuwarden sloeg vooral in de slotminuten genadeloos toe.

Door Gerjo Stegeman

Natuurlijk zijn de resultaten in deze fase van de voorbereiding niet het belangrijkste. Toch straalde de teleurstelling na afloop van de gezichten bij de Hoogeveners. Dergelijke nederlagen is men natuurlijk ook niet gewend. De talenten van Cambuur lieten, net als die van FC Emmen vorig seizoen in de voorbereiding, zien dat er best nog wel een verschil is met de topamateurs. Daar moet wel bij worden opgemerkt dat een groot aantal sterkhouders nog ontbrak.

Terugkeer aanvoerder

Positief was wel de terugkeer van Levon van Dijk. De aanvoerder ontbrak bijna een half jaar vanwege een enkelkwetsuur, maar maakte zaterdag tegen rentree. Hij speelde een half uur. Verder kregen weer een groot aantal spelers de kans zich te laten zien aan de nieuwe trainer Stef Lamberink, die de opbouw van het oefenprogramma nog eens toelichtte. “Ik kies er altijd voor om daar waar het kan het aantal speelminuten per individu op te bouwen. De meeste spelers zullen bij mij dan ook niet meteen een volledige wedstrijd spelen. Verschil is wel dat ik daar normaal gesproken zeven weken voor uittrek en nu maar vier weken heb. We zullen dus sneller moeten toewerken naar het team dat er 12 augustus moet staan tegen Baronie voor de 1e kwalificatieronde van de KNVB Beker. Het zal echter behelpen blijven tot tijd. Er komen spelers terug van vakantie, maar er zijn er ook nog die vertrekken.”

Talenten weten elkaar te vinden

Cambuur voetbalde zaterdag vanaf het begin makkelijker en de Friese talenten wisten elkaar makkelijk te vinden. Na elf minuten leidde dat al tot de openingstreffer. Op aangeven van Maxwell Rodriques gaf Jeffrey Buitenweg doelman Stan Meekhof het nakijken. De goalie van Hoogeveen was halverwege de tweede helft ook betrokken bij de tweede tegentreffer. Hij kwam zijn doel uit, maar schoot de bal recht in de voeten van Matthias Nartey die vanaf de middenlijn de bal heel fraai in het doel schoot.

In de slotfase van de eerste helft werd ook Hoogeveen gevaarlijk. Met name Noah Schuurman en Mike Kriekjes waren dreigend. Beiden hadden het vizier echter niet op scherp staan.

Kriekjes doet iets terug

In de tweede helft nam Cambuur via opnieuw Jeffrey Buitenweg al snel verder afstand, al deed Hoogeveen meteen daarna ook iets terug. Op aangeven van Noah Schuurman prikte de ingevallen Jamai Kriekjes de bal binnen. Vervolgens ontsnapte Hoogeveen een aantal keren. Eén keer greep Jeroah Balubun goed in en Stan Meekhof deed vervolgens hetzelfde. De doelman werd vlak daarna vervangen door Bart de Weert, die normaal gesproken in de JO19 keept. Ook hij had een uitstekende redding in huis, maar moest twee minuten voor tijd wel toekijken hoe Matthias Nartey een vrijetrap langs de muur in het doel schoot. Twee minuten later werd het via Yme Bruinsma ook nog 1-5.

 

 

Nog vier oefenwedstrijden

Hoogeveen heeft nog drie weken om zich voor te bereiden op de KNVB Beker. Het speelt in die periode nog vier oefenwedstrijden. Te beginnen dinsdagavond om 19.30 uur in Hardenberg tegen tweededivisionist HHC Hardenberg.

Foto: Martin van Dijk (Mike Kriekjes probeert weg te draaien bij zijn tegenstander)

Geef een reactie