Algemeen

Morgen zomerstorm, potentieel gevaarlijk vanwege blad aan de bomen.

Hoogeveen – Morgenochtend en middag zal er een zogenaamde zomerstorm over het land razen. In Engeland is dit moment klein laagdrukgebied aan het ontstaan die veel wind en regen met zich meebrengt. Het is nog onzeker hoe de baan van de storm zal gaan lopen, maar zeker is wel dat er veel wind en regen zal komen. Er kunnen zeer zware windstoten tussen zitten die veel schade kunnen aanrichten.

Waarom is deze storm potentieel gevaarlijk? Dit komt omdat de bomen nu nog vol blad zitten en bomen met blad vangen nu eenmaal veel wind. Wanneer er ook nog eens veel water op het blad valt dan wordt het blad extra zwaar. De takken zullen daardoor meer doorbuigen dan normaal en mede door de harde wind veel makkelijker kunnen breken.

Verloop van de storm.

De storm zal vanuit het westen in een krul over het land gaan en via o.a. Zwolle richting Hoogeveen trekken. In de vroege ochtend zal het eerst regenen en zal er wat wind zijn, niet zo heel bijzonder. Rond 10:00 uur zal de wind behoorlijk aantrekken en zal er een storing met veel regen over Hoogeveen trekken.

 

Uiteraard is er niets zo onzeker als het weer. Zal het weer een storm in een glas water worden? Of wordt het een storm dat veel schade zal achterlaten?
Morgenavond weten we pas wat het geworden is. Voor de stormliefhebbers kan het nooit gek genoeg, maar als je naar school moet kan het knap vervelend zijn.

Maar waarom dan toch deze waarschuwing aangezien het nog onzeker is? Met stormen kun je beter een waarschuwing te veel naar buiten brengen dan een waarschuwing te weinig. Een waarschuwing zoals deze kan levens redden of bepaalde schades voorkomen, denk hierbij aan je auto die je normaal onder een boom parkeert maar nu toch maar niet. Kijk goed uit in het verkeer met de auto of de fiets.

 

Belangrijke informatie mocht u stormschade of wateroverlast hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen