Amusement

Het jaarlijkse Dagje Uit, georganiseerd door Stichting Actief Samenleven uit Pesse komt er weer aan.

Pesse- Het jaarlijkse Dagje Uit, georganiseerd door Stichting Actief Samenleven uit Pesse komt er weer aan. Stichting Actief Samenleven, die het 10 jarige bestaan vierde op Valentijnsdag 2023 organiseert voor het 9e jaar een Dagje Uit voor met name kinderen die opgroeien in gezinnen die financieel kwetsbaar zijn en hierdoor vaak niet in staat zijn om eens met de kinderen naar een pretpark te gaan en dat voor de kleine maar actieve stichting een goede reden om 9 jaar geleden te beginnen met de organisatie van het Dagje Uit in de schoolvakantie.

Op 27 juli 2023 is het dan weer zover. Dan staan op het Stationsplein in Hoogeveen de twee grote dubbeldekker bussen van GEBO Tours te wachten om het gezelschap naar een pretpark te brengen. Dankzij een genereus gebaar van de directie van Pretpark Duinen Zathe in het mooie Appelscha hoefde dit jaar niet de hoofdprijs te worden afgerekend van de entreekaarten, een gebaar die het bestuur van de stichting zeer waardeert.

Stichting Actief Samenleven wil graag dat alle kinderen mee kunnen doen in onze toch al heftige samenleving en dat is soms al lastig genoeg. Actief Samenleven komt dan ook graag in contact met ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank, Kledingbank, SWW Hoogeveen en andere organisaties die contacten hebben met gezinnen die het niet zo breed hebben en toch graag eens met de kinderen een dagje uit willen naar een pretpark. Misschien zijn er ook gezinnen die we over het hoofd zien en het financieel ook niet breed hebben.

Een hele dag vol speelplezier, pret en lol met elkaar maken. Dat kan op 27 juli 2023. De portemonnee kan worden thuisgelaten en alles is tot de puntjes geregeld. Onbeperkt snoepen van lekkere ijsjes, snacks en ook aan vers fruit is gedacht.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de C & W de Boer stichting, een stichting van oudsher afkomstig uit Hoogeveen. Ook de organisatie van de onlangs verreden Poker Run doet een duit in het zakje. De Poker Run 2023 is onlangs verreden en dit was de 10e editie van deze enorme grote motortocht en ook gelet op het 10 jarige bestaan van Stichting Actief Samenleven, was dit voor de organisatie van de Poker Run een mooie reden ook een deeldonatie te gaan schenken aan Stichting Actief Samenleven. 10 jaar schept een band.

Ben je geïnteresseerd in een leuk dagje uit en kun je dit zelf niet veroorloven of ken je iemand die met zijn gezin zich zo’n dagje uit niet kan veroorloven, ga dan naar de website van Stichting Actief Samenleven en lees het verhaal over het dagje uit en aanmelden is erg eenvoudig. Het secretariaat van de stichting zorgt voor verdere informatie zoals vertrektijden en toegangskaarten. We gaan wel samen uit en samen thuis, dus de twee dubbeldekker bussen.

Wel werkt de organisatie van het dagje uit met het principe vol=vol.

Geef een reactie