Algemeen

Zuurstofprobleem in vijver Raifeissenpark aangepakt

Hoogeveen – Na onze melding op zondag 25 juni jl. over dode vissen en stankoverlast in de vijver van het Raifeissenpark in Hoogeveen Zuid, heeft Waterschap Drenthe een dringend verzoek naar de Gemeente Hoogeveen gedaan om de vijver schoon te maken en zuurstof in te pompen. Vandaag werden de laatste handelingen rondom de vijver verricht.

Door de warmte en het onstuimige weer van de afgelopen weken, is het water ernstig bevuild geraakt en is het zuurstofgehalte drastisch afgenomen. Hierdoor overleden veel vissen, wat zorgde voor de bijkomstige stankoverlast. Het feit dat de vijver vol lag met afval, hielp zeker niet mee tegen de bevuiling van het water. Dit heeft gevolgen voor de vissen, egels, eekhoorntjes en vogels die afhankelijk zijn van deze vijver, maar ook voor honden, katten en eventueel zelfs kinderen die met het warme weer gebruik maken van de vijver. Er wordt dan ook met klem gevraagd om de vijver en de omgeving vrij te houden van afval en gebruik te maken van openbare prullenbakken.

De gemeente heeft de vijver inmiddels schoon laten maken en vandaag werd er zuurstof in gepompt. Dit laatste wordt gedaan door water uit de vijver te pompen en het water met hoge druk terug de vijver in te spuiten. Door dit geruime tijd te doen, komt er uiteindelijk weer genoeg zuurstof in het water terug en wordt het water weer gezond genoeg voor vissen om in te leven. De Meerkoetjes die momenteel hun nesten hebben langs de rand van de vijver genoten zichtbaar van het spektakel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: