Nederlands kampioenschap klein kaliber geweer op de schietbaan van SSV De Eendracht in Barneveld

Hoogeveen/Barneveld André de Vries, Léon van Schie en Stefan van de Belt, schutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben afgelopen zondag meegedaan aan het Nederlands kampioenschap kleinkaliber geweer liggend 50 meter op de schietbaan van SSV De Eendracht in Barneveld.

Bij het Nederlands kampioenschap wordt er door de schutters geschoten in verschillende klasses. André en Stefan kwamen beide uit in de klasse senioren en Léon in de klasse veteranen. Per individuele klasse kan je Nederlands kampioen worden. Aan het einde van de dag wordt er gekeken naar de scores van alle schutters uit de diverse klasses en de beste 8 schutters daarvan schieten nog een finalewedstrijd.

André werd met een score van 588 punten derde in zijn klasse en ging met een mooie bronzen medaille naar huis.

Léon is met een score van 583 punten derde in de klasse veteranen geworden en ging met een bronzen medaille naar huis.

Stefan is met een score van 583 punten vijfde geworden op zijn eerste NK bij de senioren en wist zich met die score wel als 8e en laatste te plaatsen voor de finale om uit te maken wie overall Nederlands Kampioen wordt.

Met hun scores uit de individuele klasse wisten André en Léon zich als derde en zesde te plaatsen voor de finale. Léon werd in de finale 8e en André wist de finale als 6e te eindigen.

Zonder al te grote verwachtingen ging Stefan zijn eerste finale bij de senioren in. Tijdens de 5 minuten dat de schutters hebben om zich te installeren en proefschoten te doen liep het absoluut niet goed bij Stefan. Hij wist het midden van de kaart niet te vinden met zijn proefschoten.

Na de wedstrijd start van de finale was Stefans eerste schot een dikke tien en na de twee series van 5 schoten in 150 seconden stond hij op een keurige 2e plaats. In de eliminatie series van de finale waarbij om de twee schoten de schutter met het minste aantal punten afvalt schoot Stefan alleen maar dikke tienen.

De finale voor Stefan liep zo goed dat hij die winnend af wist te sluiten met een score van 246,1 punten en zich overall Nederlands Kampioen kleinkaliber geweer liggend 50 meter mag noemen.

Met twee keer een bronzen medaille voor de schutters in hun individuele klasse, en een overall gouden medaille en Nederlands Kampioen in de finale mogen de schutters van SV de Vrijheid terugkijken op een geslaagd Nederlands kampioenschap.

Voor Stefan is het wedstrijdseizoen nog niet klaar. Hij schiet volgende week zondag ook nog op het Nederlands kampioenschap luchtdrukwapens tijdens SchietsportTOTAAL op het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Hij hoopt ook daar een mooi resultaat neer te zetten.

Wie kennis wil maken met de schietsport is van harte welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de donderdagavond of de zaterdagmiddag.

Foto’s: Jaap van de Belt