DVOV U10 en Victoria 1893 U12 winnaars Huys Talent Cup 2023.

Hoogeveen – Op zaterdag 17 juni 2023 vond de vierde editie van de Huys Talent Cup plaats bij v.v. de Weide, waar DVOV en Victoria 1893 de winnaars waren.

De weersvoorspellingen beloofden warmte, maar dankzij de bomen en ruime tenten was er voldoende schaduw en verkoeling. Sommige teams hadden zelfs partytenten meegenomen, waardoor er al snel een gezellige sfeer ontstond rond de snackkar en kiosk op het sportpark van v.v. de Weide. Voor de supporters en spelers waren er diverse lekkernijen te koop, zoals schaafijs, popcorn en suikerspinnen. Tussen de wedstrijden door konden de spelers en hun meegereisde supporters genieten van meerdere springkussens.

Dit jaar namen veertig teams deel, wat acht teams meer waren dan bij vorige edities. Naast teams uit heel Nederland waren er ook Duitse teams vertegenwoordigd. De deelnemende teams wisten dat ze te maken zouden krijgen met tegenstanders die op het hoogste niveau in de categorieën onder 10 (U10) en onder 12 (U12) speelden.

Om 9:45 uur verzamelden alle deelnemers zich op het hoofdveld, waar ze welkom werden geheten door Tjeerd de With, voorzitter van v.v. de Weide. Daarna begonnen de teams met waarvoor ze gekomen waren: lekker voetballen. In totaal werden er maar liefst 160 wedstrijden gespeeld. Dit jaar was er ook een app beschikbaar, waarmee de teams en supporters konden zien wanneer en waar ze moesten spelen, evenals de stand binnen de poules.

Na de grote finales vond de prijsuitreiking plaats, verzorgd door Bert Jonkman van hoofdsponsor Huys Makelaars. In de categorie U10 ging de eerste prijs naar DVOV uit Rozendaal. Luuk Niewold van Lycurgus uit Groningen won de beker voor beste keeper onder 10 jaar, terwijl Kik Ordelmans van ATC’65 uit Hengelo werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. In de categorie U12 mocht Victoria 1893 uit Loosdrecht de beker voor de eerste plaats mee naar huis nemen. Milou Santing, keepster bij meisjes KNVB MO12, werd gekroond tot beste keeper onder 12 jaar van het toernooi. Tijn van Rooij van Heerenveen kwam als beste speler in deze leeftijdscategorie uit de bus.

De Huys Talent Cup was een groot succes, waarbij jonge voetbaltalenten de kans kregen om hun vaardigheden te tonen en te schitteren op het veld. Zowel de sponsors als de organisatie kijken terug op een geslaagde, succesvolle en vooral sportieve editie van de Huys Talent Cup 2023, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers.