Algemeen

Zonnige en gemoedelijke jubileum editie Kunstzinnige Tuinen 2023

De werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut kijkt met een grote zonnige glimlach terug op het jubileum editie van Kunstzinnige Tuinen 2023. Voor de 5de keer sinds 2008 ( Hartstocht jaar) vond dit bijzondere evenement plaats. Alles zat mee, heerlijk zonnige weer, prachtige tuinen en inspireerde kunst en hele enthousiaste bezoekers.
Ruim 350 bezoekers hebben wij mogen verwelkomen zegt Paula Benjamins-Terpstra van de werkgroep. Om 11:00 is bij de start van het evenement de eerste tas overhandigd aan Kunstenares Niesje Metselaar. Niesje is naast een oud dorpsgenoot de eerste kunstenaar geweest die tegen alle kunstevenement van de werkgroep JA heeft gezegd. En haar enthousiasme en deelname heeft deuren geopend naar andere kunstenaars die in 2008 nog niet goed wisten wat Kunst & Cultuur Noordscheschut inhield. Niesje deed dit jaar ook weer mee en exposeerde in de tuin van de Familie Zwiep.
De bezoekers ontvingen bij het startpunt de Kunstzinnige Tuinen Tas, naast de route met omschrijving deelnemers, zat er ook wat lekkers in voor onderweg en werd men getrakteerd op een cadeautje/kortingsbonnen. Dit alles gesponsord door Spar Noordscheschut , Bloemen en Kadoshop “Het Miniatuurtje”, Tuincentrum Strijker en Café & Cafetaria Troost.

De bezoekers waren overweldigd door de gastvrijheid van de organisatie en de opentuinenstellers. Een goed gevulde tas, een kopje koffie/thee of water in de tuinen, lekker mogen ‘snoepen’ van de rijpen aardbeien. Bezoekers waar aangenaam verrast hoeveel tuin achter ‘de schuttingsdeur’ zat en dat in combinatie met de kunst door de tuin heen verweven vonden ze prachtig. Sommige bezoekers genoten in stilte op een tuinbankje van al dit moois.

Ook de deelnemers kijken met tevredenheid terug op deze prachtige dag. De deelnemers die voor het eerst meededen wisten niet wat hun overkwam, zulke leuke enthousiaste bezoekers en reacties en verhalen, ze konden er vooraf geen voorstelling van maken en tijdens de afsluiting van deze mooie dag onder het genot van een hapje en een drankje werden alle ervaringen nog eens besproken.
Kunstzinnige Tuinen wordt normaliter 1 x 3 jaar georganiseerd, de 5 editie zou al in 2021 plaats vinden maar jullie weten het nog wel, corona gooide roet in het eten. Of er een 6de editie komt?? De werkgroep zet voorlopig dit evenement even in ‘de ijskast’. Met name voldoende gevarieerde bijzondere tuinen krijgen was deze editie heel lastig. Wie weet in de toekomst met de nieuwbouw erbij en de trend van weer meer groen en bloemen in de tuin het nog een keer georganiseerd wordt. Dit bijzondere evenement is mede mogelijke gemaakt door een bijdrage van Vitaal Platteland en Smederijen Noordscheschut.
Werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut (Alie en Paula en vrijwilligers) gaan eerst lekker nagenieten en gelukkig hebben ze de foto’s nog, want door Johan en Roel zijn er wel ruim 600 foto’s ‘geschoten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen