Kyan Groote actief op NK teams -12 jaar

Zaterdag 17 juni 2023 waren in Nijmegen de Nederlandse kampioenschappen judo voor jeugdteams.

Kyan Groote van B.S.V. Anbergen Drenthe mocht deelnemen aan dit toernooi samen met andere judoka’s vormde hij het stichting judo Impuls team.

In de eerste ronde troffen we ‘Judo Team 077’. De judoka’s gingen sterk van start en al gauw stond het 3-0 voor Team Impuls. Uiteindelijk werd er met 3-2 gewonnen en gingen ze door naar de kwartfinale. Kyan wist deze wedstrijd ook te winnen.

In de kwartfinale kwamen we tegen ‘Stichting Judosport Oost’. Op papier een zware tegenstander maar niets bleek minder waar. De judoka’s van team Impuls waren ontzettend scherp en wisten met maar liefst 4-1 te winnen. Door naar de halve finale, in deze ronde heeft Kyan ook weer een Ippon gescoord.

De halve finale tegen ‘Kodokan’ werd helaas met 4-1 verloren. Een maatje te groot. Nog 1 wedstrijd te gaan om een bronzen medaille te winnen. De wedstrijd om brons speelden we tegen ‘Judoschool Schiedam’. Het ging gelijk op en werd ontzettend spannend. Helaas werd er met 3-2 verloren en moeten we genoegen nemen met een 5e plaats.

De judoka’s hebben alles gegeven en zijn verdienstelijk vijfde van Nederland geworden, een mooie prestatie. Iets waar trainer Ingmar erg trots op is en waar Kyan Groote ook zeer trots naar mag kijken om op z’n  groot toernooi te staan en wedstrijden te winnen.