Sport

Jesse de Haas schiet Hoogeveen naar tweede klasse (gratis te lezen op RNH)

HOOGEVEEN – Het seizoen 2022-2023 is er voor de voetbalvereniging Hoogeveen eentje die in het geheugen zal blijven gegrift en niet snel meer zal worden overtroffen. Na het historische kampioenschap en de promotie van naar de 3e Divisie van de zondagtak, volgde zaterdag ook nog eens de promotie naar de tweede klasse van de zaterdagtak. In de finale tegen Zuidhorn werd Jesse de Haas in de blessuretijd de matchwinner door de enige treffer te scoren.

 

Voorzitter Carlo van der Weij was na afloop zichtbaar geëmotioneerd. “Dit vergeten we nooit meer. Het was een rollercoaster van vreugde, maar ook van verdriet aangezien een groot aantal leden en vrijwilligers ons zijn ontvallen dit seizoen. Sportief was het ongekend. Daar waar de ene naar de andere club in onze omgeving helaas degradeerde, promoveren onze beide elftallen. Ik ben zo trots als een pauw en niet alleen op beide eerste elftallen, maar ook op mijn medebestuursleden, vrijwilligers, sponsoren en iedereen binnen de jeugd. Want ook die afdeling floreert als nooit te voren. We hebben de afgelopen drie weken bijna 50 nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Soms vraag ik mij wel eens af waar dit ophoudt. Mooier dan dit gaat het denk ik voorlopig niet worden.”

 

Hoogeveen begint beter dan Zuidhorn

 

Onder tropische omstandigheden, op het kunstgrasveld van Pellikaan S in Oostwold, begon Hoogeveen iets beter aan de wedstrijd dan Zuidhorn, dat streed om handhaving in de 2e klasse. Twan Reinders probeerde het drie keer van afstand, zonder dat doelman Iddo Kooistra in actie hoefde te komen.

Na ruim tien minuten claimde Hoogeveen een strafschop, nadat Zuidhorn-verdediger Ruben Kooistra de bal van dichtbij op zijn hoog geheven hand kreeg. Scheidsrechter Achammachi dacht echter dat Kooistra zijn arm langs het lichaam had en besloot door te laten spelen.

Zuidhorn liet de eerste twintig minuten weinig zien en Hoogeveen-doelman Raymon Slot had nauwelijks iets te doen. Maar omdat ook Hoogeveen in het vervolg van de eerste helft nauwelijks gevaarlijk werd, was de 0-0 ruststand logisch.

 

Beter uit de kleedkamer

 

De Groningers kwamen iets sterker uit de kleedkamer dan Hoogeveen en werden eindelijk een beetje gevaarlijk, zonder dat Slot echt in de problemen kwam. Hoogeveen had moeite om de vrije man te vinden.

Maar ook in de tweede helft viel er voor het publiek weinig te genieten. De wedstrijd stevende regelrecht op een verlenging af en gezien het spelbeeld was dat een logisch gevolg.

 

Jesse de Haas matchwinner

 

Toch kwam die verlenging er niet. Diep in blessuretijd was het invaller Jesse de Haas die Hoogeveen naar de 2e klasse schoot. De ras-Hoogevener stond op de juiste plek toen Eduard Kobes een vrijetrap van Zifyon Djababoe goede teruglegde. Een enorme vreugde explosie was het gevolg.

 

Historie

 

Met de promotie schreef Hoogeveen zaterdag historie. Nadat in 1982 de toenmalige zaterdagtak verder ging als De Weide, werd er in 2012 onder leiding van Rudie Pol een nieuwe start gemaakt in de vijfde klasse. In dat eerste seizoen werd promotie naar de vierde klasse op een haar na gemist. Na strafschoppen werd er verloren van De Lauwers. Daarna volgde er wel een opmars en groeide Hoogeveen onder leiding van Edward Sabandar uit tot een stabiele derdeklasser. Nadat Niels van ’t Hoog vorig seizoen net de nacompetitie misten, kon Herman Schonewille eerst samen met Marlon Kruis en daarna met de bij HZVV ontslagen Rick Mulder, verder bouwen met de promotie als uiteindelijk resultaat.

 

Zuidhorn – Hoogeveen zaterdag: 0-1 (0-0). Scoreverloop: 92e Jesse de Haas 0-1. Scheidsrechter: Marouan Achammachi. Gele kaarten: Stuitje (Zuidhorn), Djababoe (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling (Bezuyen), Kobes, Ruben de Haas (Kroezen), Santing, Van Veen (Jesse de Haas), Linthorst (Yildirim), Pattipeilohy, Wolters, Djababoe, Reinders (Pastoor).

Foto: Yvonne Stegeman

Reactie o de titel : Ingestuurde verslagen zullen op Regionieuws Hoogeveen nooit achter een betaallink worden gezet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: