Algemeen

Kijkroute en workshops street art in Hoogeveen

HoogeveenCultuurKlik organiseert in samenwerking met Stichting Van Boeijen een kijkroute langs street art in Hoogeveen. Kunstenaars Gejan Stol en Demi Tanalepy lopen met bewoners van woonlocaties Grote Beer en Van Echtenstraat langs kunstuitingen in het centrum. De kijkroute is op zaterdag 10 juni om 11.00 uur en op vrijdag 16 juni om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Vertrekpunt is bij CultuurKlik aan de Markt 5. Op 30 juni en 1 juli zijn er workshops waarin de bewoners zelf street art gaan maken. Ook andere belangstellenden kunnen gratis meedoen aan de kijkroute en/of workshops. Aanmelden kan o.v.v. naam en telefoonnummer via info@cultuurklik.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurklik.nl. Het project is mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoogeveen.

Kunst op straat
Tijdens de kijkroute dagen de kunstenaars de wandelaars uit om met andere ogen naar Hoogeveen te kijken. Wat kom je tegen aan kunst op straat? Soms gaat het om grote objecten of beelden en soms om uitingen die je bijna niet ziet. Wat vind je kunst en wat niet?
Vervolgens gaan de bewoners onder leiding van de kunstenaars experimenteren met het maken van street art. De workshop op vrijdag 30 juni is van 19.30 tot 21.00 uur en op zaterdag 1 juli van 11.00 tot 13.00 uur. De workshops vinden plaats op het grasveld aan het Museumlaantje tussen Theater De Tamboer en het gebouw waar CultuurKlik is gevestigd (voormalig Scala).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen