Vrijwilligers Jan en Hennie op het feestpodium in Noordscheschut

Noordscheschut –  Vrijdagavond werd Jan van Achteren  samen met zijn vrouw Hennie in het zonnetje gezet. Vanaf 1993 is Jan betrokken bij de Feestweek Noordscheschut. Eerst achttien jaar als bestuurslid, waarvan twaalf jaar als secretaris en de laatste jaren is Jan als ‘supervrijwilliger’ altijd nog een graag geziene gast op het evenemententerrein.

Edwin Talen, voorzitter Commissie Feestweek Noordscheschut: “Het zal niet onmogelijk zijn om de feestweek zonder Jan te organiseren maar lastig wordt het wel. Hij weet precies hoe de feestweek, met name op technisch gebied in elkaar zit en bewijst daarmee elk jaar weer dat hij van grote waarde is. Bovendien is het ook nog eens een bijzonder aardige kerel en een echte aanpakker. Wij hopen dat hij nog jaren bij de club wil blijven!”

Van Achteren is niet iemand die graag in de belangstelling staat. Op zijn huldiging reageerde hij dan ook bijzonder nuchter. “Die flauwekul hoeft allemaal niet. Ik doe het met plezier. Wat ik hier allemaal wel niet heb meegemaakt, ik kan er wel een boek over schrijven!”.
Jan die in het dagelijks leven allround elektricien is beschouwd de feestweek als zijn vakantie. Waar menigeen liever aan het strand ligt te luieren is Jan vanaf het opbouwen tot het afbreken van de feesttent op het evenemententerrein te vinden. Van het ophangen van de verlichting tot het vullen van de waterbak voor de spelletjes, je mag Jan overal voor vragen. Zolang het maar met gemoedelijkheid en humor gaat want het mag allemaal niet te serieus worden. Elk jaar geeft Van Achteren aan dat hij er zo langzamerhand eens een punt achter wil zetten maar telkens is hij redelijk makkelijk over te halen om toch weer een jaartje bij te tekenen. Uiteraard is het bestuur hier erg blij mee en de verwachting is dat Jan ook het volgende feestelijke jubileum zeker gaat halen. Talen: “Op naar de dertig jaar!”.
Niet alleen Jan maar ook zijn vrouw Hennie is net zo lang als Jan betrokken bij de feestweek. Ook zij heeft als vrijwilliger menig uurtje in de feesttent doorgebracht waarbij het bakken van haar overheerlijke ‘knieperties’ zeker niet onvermeld mag blijven. Daarnaast zorgt Henny voor een natje en een droogje voor de bouwers van de feesttent en ziet zij er op toe dat de droppot altijd goed gevuld is.
Als dank voor hun jarenlange inzet kregen Jan en Hennie namens het bestuur van de Commissie Feestweek Noordscheschut een bloemetje aangeboden vergezeld van een waardebon die zij naar eigen inzicht kunnen besteden.

Foto v.l.n.r.: Edwin Talen, voorzitter CFN, Jan en Hennie van Achteren en Linda Seinen, penningmeester CFN. ©Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord