Gezondheid

Nieuwe speciale bedden voor Intensive Care van Treant

Treant heeft spiksplinternieuwe bedden op de Intensive Care van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Het gaat om de Linet Multicare X van leverancier Wissner-Bosserhoff Nederland BV. Hiermee neemt Treant als eerste ziekenhuis in Nederland dit moderne IC-bed in gebruik.

De talloze technologische snufjes die het bed heeft dragen bij aan het herstel van de patiënt. In het bed zit een volautomatisch luchtmatras. Naast dat deze erg comfortabel is voor de patiënt, voorkomt het decubitus (doorligwonden). Het matras zorgt voor de meest optimale drukverdeling aan de hand van sensoren en bovendien past het matras zich automatisch aan als een patiënt beweegt.

Ook kan het bed lateraal (naar de zijkant) kantelen. Voor zorgmedewerkers op de IC zijn hierdoor een aantal werkzaamheden met minder fysieke inspanning en een betere werkhouding uit te voeren. Denk hierbij aan het draaien van een patiënt in bed. Ook voor het beademen van patiënten zijn er een aantal handigheden aan het bed. Zo is er de automatische laterale therapie: een programma dat ingesteld kan worden om de longcapaciteit van de beademde patiënt te optimaliseren. Daarnaast hebben de bedden een eigen USB-poort, zodat patiënten hun eigen muziek kunnen luisteren.

Nieuwe IC

Met de nieuwe IC-bedden bouwt Treant verder aan de toekomst. Dat gebeurt ook letterlijk met de vernieuwing van de IC-afdeling zelf. Deze gemoderniseerde nieuwe Intensive Care op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen bestaat straks uit 16 up-to-date eenpersoonskamers met veel privacy en rust voor de patiënt. De verbouw van de IC is dit jaar begonnen en zal naar verwachting begin 2024 klaar zijn.

[Foto: Treant / Eén van de nieuwe IC-bedden]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: