97-jarige vrouw getreiterd door groepje jongeren : P.B.N doet oproep aan ouders

Noordscheschut – Afgelopen dagen waren een aantal hectische dagen in het dorp Noordscheschut. Aanleiding een bericht op diverse sociale mediakanalen, buurt whats app en het nieuws dat een 12-jarige jongen een flinke klap op zijn hoofd had ontvangen van een, naar zo later bleek, bewoner uit het dorp.

Plaatselijk Belang Noordscheschut heeft naar aanleiding van dit voorval een oproep gedaan over het gebeuren.

 

”Laten we vooropstellen dat iedereen het voorval betreurt. Wat er ook voorgevallen is, van kinderen blijf je te allen tijde af! 

 

Inmiddels is de 12-jarige jongen samen met zijn moeder op bezoek geweest bij de man. Er heeft een gesprek plaatsgevonden. Er zijn excuses gemaakt. En de aangifte welke in eerste instantie werd gedaan is ingetrokken. Beide partijen hopen dat de kous hiermee af is en dat de rust wederkeert. Overigens heeft de jongen die geslagen is niets met onderstaande te maken en was het een geval van verkeerde plaats en tijd. 

 

De oorzaak van deze gebeurtenis ligt echter dieper. Al enige tijd loopt er een groepje jongeren door het dorp, zogenaamd kattenkwaad uit te halen. Acties als belletje drukken, op ramen slaan of bonken, met steentjes en/of zand gooien, enz.. Deze acties vinden bij willekeurige bewoners plaats, wel avond aan avond. Zo ook bij een vrouw van 97 jaar woonachtig in het dorp. Die door dit ‘kattenkwaad’ erg onrustig is op dit moment en zelfs al een aantal nachten geen oog meer dichtdoet. Dit is één voorbeeld, maar er zijn reeds meerdere klachten ontvangen over dezelfde groep jongeren, welke geregeld wisselt van samenstelling.

 

De eerste taak ligt bij de ouders. Houd een oogje in het zeil wat betreft uw kind doet en bespreek dat bepaald gedrag niet wordt getolereerd.

Voor buurtbewoners geldt dat we ook een beetje op elkaar moeten letten. Spreek jongeren eventueel zelf aan op hun gedrag, of neem waar mogelijk contact op met hun ouders. Zonder voor eigen rechter te gaan spelen en zeker geen geweld te gebruiken. En als de problemen van dien aard zijn, waarschuw dan ook de politie’

Geef een reactie