Algemeen

Indrukwekkende herdenkingsdienst in de Hoofdstraatkerk.

Hoogeveen-In de hal van het voormalige Rendokantoor aan de Vos van Steenwijklaan verzamelden vrijdagavond een groep Oekraïners en andere belangstellenden.
In wandeltocht ging het met de Vlag van Oekraïne voorop van de locatie waar de Oekraïners wonen van de Vos van Steenwijklaan naar de Hoofdstraatkerk .
In een indrukwekkende herdenkingsdienst in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen werd de Russische invasie op 24 februari 2022 herdacht.

Toespraken waren er van Locoburgemeester Jan Zwiers van de gemeente Hoogeveen met aansluitend een minuut stilte en daarna Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van gemeente De Wolden.
Een voordracht van Oleksiy en Anastasiia beiden uit Oekraine, ook indrukwekkende filmbeelden werden getoond van prachtige steden en parken in Oekraïne van voor de oorlog  en dan nu de van verschrikkelijke totale verwoestingen door Russische bombardementen en van de miljoenen mensen op de vlucht, er zijn 90.000 mensen uit Oekraïne naar Nederland gevlucht.

Een lezing uit de Bijbel en gebed werd gedaan door Ds. Marianne Paas van de PKN kerk Pesse, Stuifzand en Fluitenberg, tenslotte nog een voordracht en een gebed in het Oekraïens.
De toespraken, gedichten en verhalen werden door Julia uit Oekraïne direct vertaald in het Oekraïens,  aan het eind van de dienst konden de mensen waaronder veel kinderen een kaarsje (lees waxinelichtje) aansteken voor de overledenen van de oorlog.
Via de beamer was de hele dienst goed te volgen, na afloop van de herdenkingsdienst was er tijd voor ontmoeting en gesprek in de hal met koffie, thee en limonade voor de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen