3000 bezoekers in de Tamboer tijdens nationaal theaterweekend

Hoogeveen – Theater De Tamboer ontving afgelopen weekend maar liefst 3000 bezoekers tijdens het Nationaal Theaterweekend. Een voorstelling kostte slechts € 10,- en daarnaast waren er allerlei extra, gratis activiteiten. Van boogschieten tot jongleren en even spieken in de kleedkamer, het kon dit weekend allemaal. De voorstellingen van Paul de Leeuw, Harm en Roelof, Robin Hood de Musical en het Peuterfestijn met onder meer Woezel & Pip waren nagenoeg uitverkocht. Tijdens de speciale Previewavond vingen bezoekers een glimp van het theaterprogramma van februari tot juni op.

 

Uitverkochte voorstellingen

Paul de Leeuw stond vrijdagavond voor een tot de nok toe uitverkochte Tamboerzaal. De zestiger mijmerde in zijn nieuwe show over zijn eerste, grote liefde en maakte ouderwets lol met het publiek, met daarbij veel ruimte voor improvisatie. Ook voor Harm en Roelof was er vrijdag een uitverkochte zaal. Met hun nuchtere, relativerende blik keken de Drentse troubadours terug op de roerige tijd op het platteland het afgelopen jaar.

 

Het Nationaal Jeugd Musical Theater laat al jarenlang een verpletterende indruk achter op haar publiek, met fantastische familiemusicals. Een grote cast, uitbundig decor en spannend verhaal vormden ook zaterdagavond weer de ingrediënten voor een succesvolle voorstelling: Robin Hood de Musical. Met zo’n 600 bezoekers zat de Tamboerzaal goed vol. Voorafgaand aan de voorstelling kon jong en oud hun eigen pijl en boog skills oefenen in de foyer.

 

Zaterdagavond gaf De Tamboer met de Previewavond een uniek inkijkje in het programma van februari tot en met juni. Cabaretier Pieter Jouke presenteerde een verrassend en bomvol programma, met onder meer optredens van Blaudzun (17 maart), Back To The Country (Country Festival 17 februari), Julia Zahra (Singer-songwriter Festival 18 februari) en Davey Turnhout (Knock Out Comedy Crew 9 april). Pieter Jouke komt zelf met zijn show Sluikstort naar Het Podium op 29 maart 2024, de kaartverkoop is reeds gestart. Verder vertelden Tom de Ket en Tamboer-directeur Pieter-Bas Rebers vol passie over het nieuwe theaterspektakel Boer Koekoek. Dit bijzondere locatietheaterstuk over de boerenopstand vindt vanaf juli plaats op een unieke locatie in Hollandscheveld.

 

Zondag ontmoetten de allerkleinste theaterbezoekertjes hun grote kinderhelden in De Tamboer bij het uitverkochte Peuterfestijn. De minishows van Peppa Pig en Woezel en Pip waren een groot succes.

 

Open Dag

Zaterdag gooide De Tamboer de deuren wagenwijd open voor de gratis Open Dag. Er was van alles te beleven voor jong en oud. Op de kunstmarkt, die in het teken stond van Van Gogh, ontmoetten kunstenaars en bezoekers elkaar. De rondleidingen door het theater zaten al vroegtijdig vol, want hoe vaak krijg je als gast nu een kijkje achter de schermen?

Kinderen lieten zich schminken en voorlezen. En de workshop jongleren vanuit de voorstelling Puinbal was razend populair. Niet alleen jonge bezoekers waagden zich aan een balletje gooien, maar zelfs een gast van 87 jaar oud. Zo bleek maar dat je nooit te jong bent om te leren.

 

Ontmoeting

Het Nationaal Theaterweekend laat zien dat De Tamboer een plek van ontmoeting is voor jong en oud. Naast het diverse theaterprogramma, waren er volop extra activiteiten. Rondom de voorstellingen bleven bezoekers gezellig na voor een drankje, er was livemuziek van Jolien en Fens & Friends.

 

Het reeds gestarte project De Wijk De Wereld maakt van De Tamboer het huis van de Hoogeveense wijk Wolfsbos. Tijdens de Open Dag maakten veel bewoners van de wijk (vaak voor het eerst) alvast kennis met het theater, waar later dit seizoen de afsluiting van het project plaats zal vinden.

 

Ook een Oekraïense vrouw kwam een kijkje nemen in het theater. Na een persoonlijke rondleiding achter de schermen, besloot ze ook te blijven voor Robin Hood de Musical. Prachtig hoe cultuur, ondanks taalbelemmeringen, op deze manier verbindingen legt en interactie mogelijk maakt. De Tamboer kijkt dan ook met een zeer tevreden gevoel terug op een geslaagd Theaterweekend. Op naar editie 2024. Foto: Photo Anya.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord