Algemeen

Riley voor een dag een superster

Noordscheschut – Eigenlijk is de titel verkeerd, de 6- jarige Riley is al zolang hij al tegen zijn ziekte vecht een superster geweest. Maar donderdagmorgen kwam zijn droom uit en is Riley opgehaald als een echte superster in een grote  limousine om naar een voorstelling te gaan van Kinderen voor Kinderen  in het Afas Live in Amsterdam.

Riley is door zijn klasgenootjes uitgezwaaid die speciaal hiervoor naar zijn huis kwamen, maar voor vertrek moesten alle klasgenootjes eerst de limousine van binnen bewonderen.  Riley is daarna in stijl door zijn chauffeur naar het Afas live gereden en mocht hij samen met zijn vader en moeder en broers als echte vip sterren naar de voorstelling. Hiermee was de verrassing nog niet afgelopen. Na het  supermooie optreden stond er nog een workshop graffiti op het programma. Maar hiermee was de dag nog niet ten einde. Als echte autoliefhebber mocht Riley nog mee scheuren in een sportauto. De dag is afgesloten met een culinair hoogstandje bij zijn favoriete restaurant: MC Donalds

 

Make A Wish

Dat Riley in de watten is gelegd heeft te maken met dat hij leukemie heeft. Daardoor heeft hij de afgelopen jaren veel ziekenhuisopnames gehad en veel ”gewone” kinderdingetjes moeten missen. Om kinderen een dag helemaal hun nare ziekte te doen vergeten is in 1989 stichting Make a Wish in het leven geroepen. Met ruim 450 vrijwilligers realiseren deze nu jaarlijks meer dan 650 wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.

Make a Wish Zet zich in om wensen van kinderen te vervullen die door hun ziekte veel dagelijks dingen moeten missen. Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo worden herinneringen gemaakt die een leven lang mee gaan.

Make A Wish zetten alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen ze niet alleen. Dat kunnen ze niet alleen. Het verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden van voorbereiden, het verheugen op, zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie