Algemeen

CDA Hoogeveen stelt vragen over annulering nieuwjaarsfeest op de markt: en dit is de reden

Hoogeveen – Als slag bij heldere hemel kwam 21 december het bericht naar buiten dat het nieuwjaarsfeest op de markt was geannuleerd. Het feest is ooit in het leven geroepen om de vernielingen en overlast in nieuwjaarsnacht in te perken. Zowel gemeente als organisatie gaven geen duidelijke reden wat hier de oorzaak van was, ook niet na herhaaldelijke vragen vanuit Regionieuws Hoogeveen.

Intussen deden de wildste geruchten te ronde, van teveel stikstof dat zou worden uitgestoten, zondagsrust  tot onderbezetting politie om het veilig te laten verlopen. De vragen over de annulering rezen ook bij  het  CDA Hoogeveen. Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra heeft hierop contact gezocht met wethouder Jeroen Westendorp. De volgende reden kwam hier naar voren:

”Net als Regionieuws Hoogeveen heeft CDA Hoogeveen zich afgevraagd hoe het precies zit met de annulering van het Nieuwjaarsfeest in Hoogeveen.

Naar aanleiding van berichten op social media heb ik (Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra) hierover op vrijdag 23 december jongstleden telefonisch contact gehad met wethouder Jeroen Westendorp. Hij gaf aan dat hij een gesprek heeft gehad met de initiatiefnemer van het Nieuwsjaarfeest. Er waren op dat moment ongeveer 150 van de 1500 kaarten verkocht. In eerdere jaren waren er op dat moment circa 1.000 kaarten verkocht. Vanwege het geringe aantal verkochte kaarten durfde de initiatiefnemer het financiële risico van het laten doorgaan van dit feest niet meer aan en heeft de vraag gesteld of de gemeente garant wilde staan of subsidie wilde geven. Dit is besproken in het college en er is besloten dit niet te doen: blijkbaar heeft de jeugd alternatieven gevonden tijdens de coronajaren en is er onvoldoende belangstelling voor het Nieuwjaarsfeest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen