112/Misdaad

Zwembad de Dolfijn de dupe van vuurwerkhufters: grote ravage door opblazen raam

Hoogeveen – In de nacht van eerste op tweede kerstdag is er een raam grenzend aan het zwembad de Dolfijn opgeblazen met vuurwerk. Doordat het alarm is afgegaan is verder leed bespaart gebleven maar desondanks is er behoorlijke schade.

Er is zo’n beetje 100 kg aan glas naar binnen geblazen waardoor al het horeca meubilair tot aan kinderstoelen en boxen incl. de peuterbaden vol met glas lag .
Gelukkig waren een aantal medewerkers bereid hun vrije morgen op te offeren en met man en macht is al het glas verwijderd hierdoor kon het bad op dinsdag gewoon weer open .
Politie is op de hoogte maar getuigen worden verzocht contact  op te nemen. Door dit soort excessen word de roep door de politie groter om een landelijk vuurwerkverbod in te stellen en worden mensen gestraft die wel normaal met vuurwerk omgaan .

3 gedachten over “Zwembad de Dolfijn de dupe van vuurwerkhufters: grote ravage door opblazen raam

  • Wat een onzin weer… het is al verboden je mag het pas afsteken op oudjaarsdag om 6 uur in de avond tot 2 uur in de nacht. Handhaving hebben we nodig. je kan dingen wel blijven verbieden maar dat werkt dus niet hé,

    En als je het helemaal verbied krijg je alleen maar meer illegaal vuurwerk, dat hebben we gezien tijdens corona. Ik heb nog nooit zoveel vuurwerk meegemaakt als toen het helemaal verboden was.

    Gisteren in Emmen waren ze in de hoofdstraat hele pakketen aan het afsteken en de politie reed er bij langs dus we hebben een gedoog beleid?

  • Mensen laten keer op keer zien dat ze de verantwoording niet aan kunnen en het niveau van een 3 jarige hebben. Laat het verbod er maar komen. Dan maar met z’n allen bij slagharen kijken naar de vuurwerkshow bij the miracle of lights

  • Zielig, hufterig gedrag. Handhaving illegaal vuurwerk schiet tekort.
    Totaalverbod leidt alleen maar tot meer ellende en is kniebuiging voor kloothommels.

Geef een reactie