Sport

Noordscheschut vr1 kent een wervelende start tegen Pesse Dames 2 elftal

Waar de dames, staf en supporters lang mochten na genieten van warme temperaturen was het afgelopen zaterdag ineens een heel stuk kouder. Dit betekende dat de thermoshirtjes weer eens uit de kast getoverd werden, waar Silvana al een aantal weken om vraagt. Noordscheschut nam het op tegen het laag geklasseerde 2e elftal Dames Pesse, maar er was bij de dames van Noordscheschut geen sprake van onderschatting en ze waren er op gebrand om de punten thuis te houden. Dat Noordscheschut ook niet werd onderschat bleek wel uit het feit dat de staf van Pesse zich had ingelezen over de speelwijze en speelsters in het blauw wit.

Waar Noordscheschut de aftrap nam en enkele supporters nog een plekje langs de lijn zochten was er, net als vorige week, al snel reden tot juichen. Kelly die de aftrap nam, speelde Nadine in en legde de bal neer voor Susan die Lisa langs de lijn wegstuurde en na amper 17 seconden op de klok scoorde zij met een mooie lob over de keepster van Pesse. Een duidelijk ingestudeerde variant waar de dames van trainer Mike de Jonge uren op hebben getraind. Noordscheschut bleef in de openingsfase nog wel aandringen op een tweede treffer maar enkele scherpe voorzetten van Lisa leverde niet het gewenste resultaat op. Eline kwam een teenlengte te kort en Kelly werd lastig gevallen door de verdediging van Pesse.

Pesse Dames 2 probeerde de verdediging van Noordscheschut te verrassen door de lange bal te hanteren, hier hadden zij echter niet gerekend op de snelheid van Michele. Samen met Nina, waarvan de rode kaart werd geseponeerd, vormde zij het hart van de defensie en lieten de voorhoede van Pesse machteloos. Zo beleefde Jessica een behoorlijk koude eerste helft, maar na een klein half uur spelen had ook zij weer reden tot juichen. Opnieuw was het Lisa die zich ditmaal met een individuele actie vrijspeelde en streepte de bal in de rechter bovenhoek. Dat Pesse nog niet helemaal was bijgekomen bleek amper 5 minuten later. Nadat er miscommunicatie ontstond achterin tussen de keepster en de verdediger wist Kelly dit buitenkansje te benutten en zo de 3-0 op het scorebord te zetten. Wat tevens ook de ruststand is.

Na de rust leek Noordscheschut opnieuw geen opstart problemen te hebben want twee minuten later lag de 4-0 in het netje. Wederom was Lisa de doelpuntenmaker en completeerde daarmee haar hattrick. Hierna leek Pesse zowaar een offensief in te brengen, met een aantal corners stichtte de gasten toch voor het nodige gevaar. Toch was het steeds een Schutter die de bal wist weg te werken. En ondanks dat het er even op leek dat Pesse de 4-1 ging maken was het aan de andere kant weer raak. Juliet zette een actie in over de linkervleugel en liet enkele tegenstanders verbijsterd achter. Na een mooie solo wist zij het dan ook beheerst af te ronden. Met een 5-0 voorsprong leek het gedaan voor Pesse maar enkele dames bleven er voor gaan. Zo zorgde de directe tegenstander van Susan nog voor enkele problemen, maar wist Susan dit keurig op te lossen.

In de slotfase bleef Noordscheschut nog jagen naar een zesde doelpunt. Waar Sharon eerder al dichtbij was vond zij 10 minuten voor tijd wel het net, een fraaie pass van Susan belandde tussen Sharon en de keepster. Hier reageerde Sharon het snelste op en wist zij om de keepster heen te gaan en de 6-0 te maken. Hiermee was ook de eindstand bepaald.

Met deze overwinning doet Noordscheschut uitstekende zaken en komt het op 3 punten van de koplopers, Dwingeloo en DESZ, te staan. Komend weekend staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. De dames spelen dan een uitwedstrijd in en tegen De Weide VR2, de aftrap is om 14:30.

WOTM: Susan Schonewille

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: