Amusement

Zestiende editie Bluesfestival Hoogeveen drukbezocht (Incl. foto’s)

Hoogeveen – Nadat de editie van 2021 moest worden afgezegd vanwege de welbekende lockdown, was het zaterdagavond tijd voor de zestiende editie van het welbekende Bluesfestival in Theaters de Tamboer. Met namen als Popa Chubby, Band of Friends, Kat Riggins Band en Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster, kon het niet anders dan erg druk en gezellig zijn.

Het Bluesfestival startte om 20:00 uur in het Forumfoyer, waar Grainne Duffy de avond aftrapte. De singer-songwriter uit her Ierse Castleblayney is erg gewild op blues festivals en heeft zo ook opgetreden op het Notodden Blues Festival, het grootste blues festival in Europa.

 

(Bericht gaat verder onder de foto)

Bluesfestival

 

Om klokslag 21:00 uur verdeelde het publiek zich over de twee volgende artiesten. In de Passagezaal trad Barrelhouse op, eerst met hun akoestische set (later op de avond met hun electrische set). De hese stem van Tineke Schoemaker past zowel in de vurige, sterke liederen als de emotionele zachte nummers. De Passagezaal zat dan ook overvol, met bezoekers die zelfs plekjes zochten op de trappen van de ring en tegen de achterwanden aan stonden om mee te kunnen genieten van het optreden.

 

(Bericht gaat verder onder de foto)

Bluesfestival

 

Om dezelfde tijd begon The Dibs te spelen in het Parkfoyer. De band uit het Belgisch-Limburgs grensgebied bracht een optreden gevuld met opzwepende nummers. Terwijl bezoekers in de rij stonden voor de Jack Daniels cocktails, konden ze heerlijk genieten van de sterke nummers die de band speelde. Ettelijke bezoekers zochten een betere plek op, op de trappen van het theater, om goed zicht te hebben op het podium.

(Bericht gaat verder onder de foto)

Bluesfestival

 

Een kwartier later, om 21:15 uur, begon in de Tamboerzaal Band of Friends. Gerry McAvoy, Brendan Oneill, Paul Rose en Jim Kirkpatrick vormen sinds 2012 de tribute band Band of Friends, die eigen draai geven aan de welbekende muziek van Rory Gallagher. Rory Gallagher is in de jaren ’60, ’70 en ’80 de wereld rondgegaan met zijn muziek en is dan ook een welbekend fenomeen in het Blues genre. In 2013 is Band of Friends uitgeroepen tot European Blues Award Winner.

 

(Bericht gaat verder onder de foto)

Kan een afbeelding zijn van 11 mensen, staande mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, gitaar en binnen

 

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan, een muziekinstrument bespelen, gitaar en binnen

 

De tweede band in het Forumfoyer startte om 22:00 uur. Het was de beurt aan de Kat Riggins Band. Tot 2015 was ze nog volledig onbekend, maar vanaf haar tour King Bee Music Agency Tour, veranderde alles. Ze trad onder andere op bij de North Sea Jazz Club Amsterdam, Blues Alive in Boxmeer en het Bluesfestival in Grolloo. In de Verenigde Staten is ze bekend geworden als de Babydoll van de Blues.

(Bericht gaat verder onder de foto)

Bluesfestival

 

 

Wederom werd na dit optreden het publiek verdeeld over de Passagezaal en het Parkfoyer. In de Passagezaal trad Barrelhouse op met hun elektrische set. En om dezelfde tijd begon in het Parkfoyer de band Little Steve & The Big Beat. De band werd in 2015 genomineerd voor Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer tijdens de Dutch Blues Awards 2015. Met hun energieke ritmes en sterke gitaarspel zijn ze een graag geziene gast op blues festivals, en zo ook op het Bluesfestival in de Tamboer.

(Bericht gaat verder onder de foto)

Bluesfestival

 

In de Tamboerzaal begon om 23:15 uur de welbekend de Amerikaanse Popa Chubby. Met zijn tatoeages, kaalgeschoren hoofd en imposante voorkomen, is hij uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters van de New Yorkse blues scene. Met zijn voorkomen en muziekstijl wil hij een gevaarlijke indruk geven, omdat de blues volgens hem gevaarlijk zijn. “Howlin’ Wolf en Muddy Waters waren gevaarlijke mannen. Ze zouden je opensnijden of neerschieten als ze dat nodig vonden, en Little Walter had een pistool bij zich en zou niet aarzelen het te gebruiken. Dat gevaar is een echt onderdeel van de blues en ik houd het levend in mijn muziek.”

 

(Bericht gaat verder onder de foto)

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, een muziekinstrument bespelen, staan en binnen

 

De afsluitende band van de avond begon om klokslag middernacht in het Forumfoyer te spelen. Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster hebben al eens in Hoogeveen opgetreden voor een uitverkochte zaal en kwamen nu terug op het Bluesfestival. Erwin Java heeft 25 jaar gespeeld bij Cuby & the Blizzards en kent een hoop samenwerkingsverbanden. In 2020 begon hij zijn Travel Party met andere muzikanten, waarmee hij regelmatig te zien is geweest bij tv-programma Veronica Inside. Op het Bluesfestival werd hij vergezeld door de Britse zanger en gitarist Sean Webster, die tegenwoordig in Giethoorn woont en in 2021 nét niet de finale haalde van het tv-programma ‘We want more‘.

(Bericht gaat verder onder de foto)

Bluesfestival

 

 

Het festival was erg druk, met ruim 1100 verkochte kaarten, en erg gezellig. De podia stonden helemaal vol en ook op de beschikbare ringen van de zalen zat het goed vol tijdens de optredens. Ondanks enkele geluiden dat het geluid wel erg hard stond, waren merendeel van de bezoekers erg blij met de indeling, de bands en de kwaliteit van de muziek.

Hieronder nog meer mooie foto’s van onze fotografen: Gerard Duinkerken en Mark Otten.

Gerard is te volgen via: GD Fotografie

Mark is te volgen via: CaptureByMark.nl

 

 

 

Bluesfestival

 

Bluesfestival

 

Bluesfestival

 

Bluesfestival

 

Bluesfestival

 

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, gitaar en binnen

 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en staande mensen

 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen en binnen

 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen, gitaar en binnen

 

Kan een afbeelding zijn van 10 mensen en binnen

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: